NRK Meny
Normal

Didrik Tønseth vant og satte ny løyperekord

Langrennsløper Didrik Tønseth imponerte alle under dagens Bråtest. 23-åringen vant og satte ny løyperekord.

Tønseth

Didrik Tønseth var først opp til kapellet ved Fjellseter i dagens Bråtest.

Foto: Morten Andersen / NRK

Landslagsløper Didrik Tønseth visste at VM formen er i anmarsj på dagens Bråtest i Trondheim.

Tønseth knuste konkurrentene og løp inn til ny løyperekord med tiden 18:25. Det er en forbedring av den gamle rekorden med seks sekunder.

– Dette er en god indikasjon på hvordan jeg ligger an. For min del var dette veldig bra. Jeg er fornøyd med at jeg satte ny rekord og håper at den står i noen år, sier Didrik Tønseth til NRK.

Trent godt

Tønseth parkerte kompisene på langrennslandslaget, Eldar Rønning og Sjur Røthe.

– Det var godt å slå de. Jeg har trent skikkelig godt i år. Disse bakkene er nesten for hjemmebane å regne for meg. Jeg har løpt her siden jeg var ti år, sier Tønseth.

LES: Brå: – Jeg løper hjemmefra og til starten

Rønning på andreplass

Løypa, som av Brå selv blir betegnet som ikke tøffere enn at du klarer å løpe fort hele veien, satte flere på prøve. Eldar Rønning havnet på andreplass og var godt fornøyd med det.

– Jeg var litt tung i kroppen, etter tre timer med trening i morges og fem timer med tøff trening i går. Likevel, så perset jeg med et halvt minutt og det er jeg godt fornøyd med, sier Eldar Rønning.

Varsler revansj

utslitt

Flere fikk det tungt opp de tøffe stigningene i Bymarka

Foto: Morten Andersen / NRK

Rønning var forberedt på å tape for Tønseth i dag, men varsler snarlig revansj.

– Vi skal ha en duell 4 september. Konkurranseinstinktet er i orden og da skal vi løpe 5000-meter på Stjørdal. Jeg er bedre i flatt terreng enn i motbakke, så det blir spennende, sier Rønning.

Brå-løypa er 5 kilometer lang, har en høydeforskjell på 207 m og følger etablerte stier i Bymarka. Løypa går på fast underlag og er lite utsatt for vær og vind.

Starten er nord for Ferista nederst i Fjellseterveien, like ved broen som går over Ilabekken. Målgang er ved Fjellseter kapell.

Bakkeløp

Didrik Tønseth satte ny løyperekord i den 5 kilometer lange Brå-løypa.