Dette skjer i Granåsen under Raw Air

– Håpet er å få 20 000 tilskuere når Raw Air inntar Granåsen de to neste dagene.

Raw Air i Granåsen

Onsdag og torsdag blir det folkefest i Granåsen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Vi håper at konseptet og det som skjer rundt hoppturneringa skal gi en oppsving for oss, og at det trønderske publikummet møter opp og overværer Raw Air og verdenscupen i hopp, sier rennleder Erik Andresen.

Rennleder Granåsen Erik Andresen

Rennleder Erik Andresen ser frem til Raw Air og verdenscup.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Andresen forteller at hopp og verdenscup i hopp en stor sak i Trøndelag og i Granåsen. Turneringa Raw Air starta i Holmenkollen i helga, fortsatte i Lillehammer i dag og kommer til Granåsen på torsdag, før det avsluttes i Vikersund.

– Det er 16 tellende omganger i hoppturneringa Raw Air, hvorav vi er den tredje destinasjonen og legger grunnlaget for det som skal skje i Vikersund til helga.

Dette skjer på onsdag

Onsdagen starter med Youth Cup kombinert for jenter og gutter. Deretter blir det kombinert med hopp i stor bakke for gutta på kombinertlandslaget, som senere samme dagen skal ut å gå 10 km langrenn.

På kvelden starter Raw Air sin åpningskonkurranse, hvor de skal ut å hoppe i stor bakke.

– Kronprinsen kommer på besøk på onsdagen og skal overvære det sammen med resten av publikum, og vi håper at det kommer en 5–6000 mennesker denne dagen, sier Andresen.

Dette skjer på torsdag

Raw Air forberedelser

Det forberedes til Raw Air og folkefest i Granåsen, før morgendagens åpning.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

På torsdag er det Raw Air individuell hoppkonkurranse i stor bakke. Det starter med en prøveomgang kl. 16, før de kvalifiserte hopperne begynner konkurransen kl. 17.

– Vi tror det blir en folkefest i Granåsen, alle de beste kommer, både av de norske og utenlandske hopperne, sier rennleder Erik Andresen.

Det er en frivillig stab på rundt 500 mennesker som er med å bidrar til at dette blir bra. Andresen forteller at de er godt i rute og er godt forberedt.

– Anlegget er i perfekt stand og resten er under kontroll, så vi har stor tro på at dette skal bli flotte dager her i Granåsen.

Utfordringer i forbindelse med arrangementet

Raw Air i Granåsen

Det er klart for hopprenn i Granåsen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Når vi har en så stor målsetting i antall publikum så kan det være en utfordring i forhold til trafikkbildet. Det blir noen endringer i kjøremønsteret rundt anlegget her, sier Andresen.

De har dobla kapasiteten med politifolk og egne folk for å håndtere og dirigere trafikk, det vil bli satt opp skilter slik at trafikken skal flyte best mulig.

– Dette er midt i rushtida for folk flest, og de som ikke skal til Granåsen kan det være smart å velge andre veier hjem fra jobben den dagen. Men vi legger alt til rette for at det skal gå smertefritt som mulig her nede, sier Andresen.