Juryen jakter på Årets trønder 2016

Noen som har betydd mye for andre. Noen med Rosenborg-verdier. Noen som er et forbilde for mange.

Årets jury

Teknologigründer Alf-Egil Bogen, daglig leder i RBK, Tove Dyrhaug og politisk redaktør i Adresseavisen, Tone Sofie Aglen sitter i årets jury.

Jakten på Årets trønder 2016 er i gang. Det er sjuende gang Adresseavisen og NRK Trøndelag deler ut prisen. Mediehusene søker etter noen som har markert seg på en positiv måte i løpet av året som har gått. Og vi vil ha dine forslag til hvem som fortjener hedersprisen. Frem til og med 13. november kan du sende inn dine forslag her.

LES OGSÅ: Hvem er Årets trønder 2016?

RBK-trener vant i fjor

Etter det velger en jury ut fem kandidater. Finalekandidatene avsløres uka før jul. Så blir det opp til trønderne å stemme frem den de mener fortjener hederen. I fjor var det RBK-trener Kåre Ingebrigtsen som fikk flest stemmer. I sin første hele sesong som Rosenborg-trener sikret han og spillerne både seriegull og cupfinaleseier.

Så hva ser juryen etter i årets Årets trønder-kandidater?

–Jeg synes at den som skal bli årets trønder må ha gjort noe som er en bragd for seg selv, og for Trøndelag. Du må stå for noe. Og det er sånn at vi trøndere er litt patriotiske, og vi liker trøndere som fremmer regionen, enten det er kultur, idrett eller næringsliv. Det kan også være en veldig bra hverdagshistorie. Om du bruker Rosenborg-verdiene skal du være åpen og folkelig, med humør og engasjement. Da tror jeg du er en veldig god trønder, sier Tove Moe Dyrhaug, jurymedlem og daglig leder i RBK.

– Forbilde for mange

– Jeg ser etter en person som har gjort noe spesielt, gjerne en som har gjort noe som betyr noe for mange trøndere. Det kan være en begivenhet eller en spesiell prestasjon. Så er vi opptatt av at det er en person som vi kan vi kan se opp til – et forbilde for mange. Det betyr også litt at det er noen som er kjent for flere, det må gjerne være en person som har vært profilert i media, sier Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen og juryleder.

– Gode verdier i bunn

– Jeg ser etter noen som har betydd mye for andre. Enten i form av at de har gitt Trondheim og Trøndelag mye oppmerksomhet ved å være i verdensklasse i det de holder på med, eller som har betydd mye for andre mennesker. Det er viktig at de har gode verdier i bunn og at det de gjør skalerer bra. Med skalere mener jeg at de har motivert andre til å bidra på en slik måte at effekten av det de gjør hele tiden øker, sier Alf-Egil Bogen, jurymedlem og vinner av prisen i 2012, sammen med Vegard Wollan.

Hvem synes du fortjener prisen i år? Send inn ditt forslag, med en kort begrunnelse, på adressa.no og nrk.no. NB: Selve avstemmingen starter først når juryen har plukket ut de nominerte.

Laster innhold, vennligst vent..