Dette lover han om han blir toppscorer

Alexander Søderlund lover en ny "flashdance"-video dersom han blir toppscorer i årets sesong.

Søderlund

Alexander Søderlund har scoret ti mål på de ni siste kampene i Eliteserien. Dersom RBK-spissen blir toppscorer i Eliteserien blir det en ny danseparodi.

Foto: Alley, Ned/Gutane Productions / NTB scanpix/monatsje

I går kunne Alexander Søderlund legge til to nye mål i årets målkonto. Spissen er oppe i 13 seriemål denne sesongen. Ti av disse er kommet på de ni siste kampene.

– Jeg dukker opp der det skjer noe og jeg tenker litt raskere og tar bedre beslutninger. Jeg har fått trent godt over en god periode og da blir man litt bedre i form, sier Søderlund om den gode scoringsstatistikken.

Det er likevel et godt stykke opp til toppscoreren i Eliteserien, Vidar Örn Kjartansson. Islendingen har scoret 21 mål denne sesongen og ligger med det åtte mål foran Søderlund.

LES: Eggen skal hjelper RBK å finne ny trener
LES: Strålende fornøyd uten baklengs

Ny danseparodi

Søderlund

Alexander Søderlund er i god form om dagen og står med ti scoringer på sine ni siste seriekamper.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Dersom Søderlund fortsetter den gode scoringsformen, tar igjen Kjartansson og blir toppscorer i Eliteserien lover han å vise dette på en helt spesiell måte.

For drøyt fire år siden filmet kompisene en video av fotballspilleren der han gjør en hysterisk parodi på en av dansescenen fra filmen Flashdance. Søderlund lover en oppfølger på videoen om han blir årets toppscorer.

– Mye skal skje for at jeg blir toppscorer, men blir jeg det kommer det en ny video, sier spissen.

– Har du tenkt noe på innhold?

– Det blir ikke en nyinnspilling, men en 2'er. Det blir en parodi på en dansevideo, hvilken får dere vente å se. Det blir i alle fall ikke før jeg er hjemme på ferie, det er der jeg finner på slike påfunn, sier Søderlund.

SE VIDEOEN NEDERST I SAKEN:

Vil bidra enda mer

Søderlund

Alexander Søderlund kunne juble etter kampen mot Sarpsborg 08 i går. Spissen avgjorde kampen med sine to scoringer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Søderlund har vært RBKs førstevalg som midtspiss denne sesongen. Med tilliten har også målene kommet. Nå ønsker Søderlund å bidra enda mer i det oppbyggende spillet.

– Vi har noe på gang og ting ser veldig bra ut, men jeg vil bidra enda mer i spillet.

De siste sesongene har Søderlund vært plaget av mange skader. Før sesongen uttalte daværende RBK-trener Per Joar Hansen at han var skråsikker på at spissen kom til å bli toppscorer. Selv om det har løsnet for spissen i det siste, er han fornøyd om han scorer 20.

– Klarer jeg 20 mål har det vært en fantastisk sesong for min del. Jeg har slitt mye også denne sesongen. Jeg er fornøyd om jeg klarer 15 mål, sier Søderlund.

LES: Nå starter prosessen med å gjøre RBK best igjen
LES: Eggen: – Det har blåst på toppene

Viktig med Europa

2014 blir mest sannsynligvis RBKs fjerde sesong uten smak av det edleste metallet. Nå handler alt om å sikre seg den verdifulle tredjeplassen som gir Europacupkvalifisering til neste år.

– Vi skal ut i Europa. Gullet er vanskelig, det samme er sølvet. Bronse er absolutt innenfor rekkevidde. Vi skal vinne alle de siste ni kampene, sier Søderlund.

Alexander Søderlund stilte velvillig opp i Gutane Production sin versjon av den legendariske dansescenen fra filmen "Flashdance".