Dette må selges for å finansiere sykeheim

Kommunen har lite lyst til å selge denne 36.000 mål store utmarkseiendommen, men må for å få råd til å bygge ut sykeheimen.

Utmarksområdet i Namsskogan skal snart legges ut for salg.

På den 36.000 mål store Moen-eiendommen er det også flere hytter.

– Vi selger ikke for enhver pris. Kommunen må minst ha 15 millioner kroner for eiendommen, sier ordfører Stian Brekkvassmo.

Det er Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Stian Brekkvassmo

NØDT TIL Å SELGE: Ordfører i Namsskogan, Stian Brekkvassmo, sier kommunen må selge utmark for å få råd til å bygge ut sykeheimen.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Vil ikke selge

Ordføreren sier salget er noe Namsskogan kommune ser seg nødt til for å finansiere utbygginga av sykeheimen, som vil koste 62 millioner kroner.

Men Brekkvassmo er slett ikke glad for å selge den fine utmarka til private.

– Vi er ikke glad for situasjonen. Dette sitter langt inne. Kommunen ønsker overhodet ikke å selge eiendommen, men vi er i en økonomisk skvis, sier han.

Endre Alstad, fylkessekretær Nord-Trøndelag jeger -og fisk

KRITISK TIL SALG: Fylkessekretær Endre Alstad i Nord-Trøndelag jeger- og fiskeforening mener private ikke bør få overta den store utmarkseiendommen i Namsskogan.

Foto: Rita Kleven/NRK

Kritiserer et salg

Fylkessekretær i Nord-Trøndelag jeger- og fiskeforening, Endre Alstad, er kritisk til at 32.000 mål utmark skal legges ut for salg.

Han frykter det vil bli langt dyrere å drive med jakt og fiske om private skal overta denne eiendommen.

Alstad mener kommunen blir like fattig etter et salg og at innbyggere mister verdifull utmark.

Prisen viktig

Nå skal eiendommen legges ut for slag. Først når kjøpesummen er avklart avgjør kommunen om det blir et salg av Moen-eiendommen.

Namsskogan er en kommune med mye utmark. Utmarka som skal selges utgjør 2,6 prosent av alt areal i kommunen. Mye er igjen og statsallmenningen eier 40 prosent av utmarka i Namsskogan.