Dette er Otterviks nye allianse

GRANÅSEN (NRK): Venstre slutter seg til ordfører Rita Otterviks allianse og Hilde Opoku fra Miljøpartiet De Grønne blir varaordfører.

Ordfører Rita Ottervik presenterte sitt nye mannskap i kveld.

SE VIDEO: Dette er alliansen som skal styre Trondheim de neste fire årene.

– Jeg er svært fornøyd med å presentere alliansen som består av Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Pensjonistpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet. Jeg er svært takknemlig over det samarbeidet vi har fått til, sa Rita Ottervik under møtet på Granåsen onsdag kveld.

Opoku blir ny varaordfører

Hilde Opoku

Hilde Opoku fra Miljøpartiet De Grønne blir varaordfører i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Under pressekonferansen ble også Hilde Opoku fra Miljøpartiet De Grønne presentert som ny varaordfører. MDG gjorde et kjempevalg i Trondheim i år og gikk fram 5,4 prosentpoeng fra kommunevalget i 2011 og fikk en oppslutning på 7,7 prosent.

Det gjorde at partiet suste forbi både Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti som byens tredje største parti, bak Arbeiderpartiet og Høyre.

– Det er stas at vi for første gang har en varaordfører fra MDG i Trondheim. Vi er veldig enig i og glad i den helhetlige plattformen som vi nå får, sa hun.

Opoku forteller også at hun er meget fornøyd med at de nå får gjennomslag for sin grønne politikk.

– Vi har fått flyttet frem klimamålet til Trondheim med 20 år og partiene er blant annet blitt enige om en satsing på klimavennlige bygg, sa hun.

Ottervik sier hun gleder seg til å samarbeide med Opoku.

– Det tror jeg blir veldig bra i samarbeid med partiene og for Trondheim. Vi er veldig samstemt med MDG i mange miljøsaker, sa ordføreren.

Venstre med i alliansen

Jon Gunnes Venstre

Jon Gunnes (V) sa under pressekonferansen at han syntes det var veldig behagelig å være i alliansen.

Foto: Presse

Den store overraskelsen i Otterviks allianse var Venstre, som i all hemmelighet deltok i forhandlinger på Granåsen onsdag.

– Det er veldig behagelig å være her og ikke minst fordi det har vært en god tone i dagens forhandlinger. Vi har kommet frem til et godt utgangspunkt for å lage et bra budsjett og det er hele grunnen til at Venstre er med på dette, sa Gunnes.

Det er første gang på 12 år at Venstre får være med på å lage et budsjett i Trondheim.

– Jeg tror at Venstre har mye å bidra med for å få til en god sentrumspolitikk, sa han.

Gunnes trakk frem barnehagesatsing og tilbudet til utviklingshemmede som viktige saker for Venstre i forhandlingene.

Får 220 nye sykepleiere og helsefagarbeidere

Pensjonistpartiets Morten Kokaas er fornøyd med at partiene er enige om flere omsorgsboliger og at de minst skal ha 220 nye sykepleiere og helsefagarbeidere i kommunen.

– Det har vært veldig viktig for oss å få gjennomslag innenfor en trygg eldreomsorg. Vi er glad for at grunnbemanninga skal økes og vi er glad for at vi får flere heltidsstillinger, sa Kokaas.

– Litt rart

Ottar Michelsen (SV) innrømmet at det føltes litt rart å være med i en såpass bred allianse, men han var likevel fornøyd.

Partiene er blant annet enige om at Trondheim de kommende fire årene ikke får flere privatskoler og økt konkurranseutsetting.

– Kommunen skal ikke bruke mulighetene som ligger i arbeidsmiljøloven til å øke bruken av midlertidige ansettelser, sa Michelsen.

Michelsen er ikke bitter for at MDG nå overtar varaordførerposten.

– De hadde et bedre valgresultat enn oss, og da syntes vi det var rett og rimelig, sa han.