NRK Meny
Normal

Dette er de mest sosial camperne

En landsdekkende undersøkelse viser at campere fra Midt-Norge er de mest sosiale på campingplassene, mens nordlendinger er mer opptatt av friluftsliv.

Storsand gård camping

Høysesongen for camping her ved Storsand Gård Camping i Malvik starter fra helga når skoleferien starter.

Foto: Storsand gård camping

En nasjonal spørreundersøkelse gjennomført av InFact på vegne av Weecaravan viser at interessen for sosial omgang på campingplassen er avhengig av hvor du kommer fra i landet.

Opptatt av friluftsliv

Undersøkelsen viser at trøndere er de mest sosialt anlagte camperne. Hele 22,6 prosent fra Midt-Norge svarer at sosial omgang på campingplassen er det aller viktigste med campinglivet, går det fram i ei pressemelding.

Bare åtte prosent av nordlendingene mener at sosialt samvær er det viktigste på campingtur.

Undersøkelsen viser at nordlendinger er mest opptatte av friluftsliv og camping som familieaktivitet, mens vestlendinger verdsetter friheten og mobiliteten campingen gir i større grad enn andre.

Uavhengig av bosted oppgir halvparten av camperne at friluftsliv og naturopplevelset er den viktigste årsaken til at de camper, 15 prosent oppgir at sosial omgang, frihet og mobilitet er viktigst. Så følger familievennlig ferie og god komfort på de neste plassene.

Camping

Friluftsliv, frihet og mobilitet er viktig for svært mange campere uavhengig av bosted i landet, viser ny undersøkelse.

Foto: Weecaravan

Campingsesongen i gang

Campingturister er generelt ganske så sosiale, sier Mari Myrenget i resepsjonen på Storsand Gård Camping til NRK.

daglig leder Weecaravan, Vivian Wee Flatnes

Trøndere troner på toppen over de mest sosiale på campingplassene. Det viser landsomfattende spørreundersøkelse blant campere, forteller daglig leder i Weecaravan, Vivian Wee Flatnes.

Foto: Weecaravan

– Det blir høysesong fra helga når skolene starter, forteller hun.

– Vår undersøkelse viser at trønderne har overtatt tronen som de mest sosiale camperne i Norge, noe som er en markant bedring fra siste undersøkelse. Samtidig overrasker det noe at nordlendinger, som er de mest aktive camperne i Norge, ikke oppgir sosial omgang som så viktig, sier daglig leder i Weecaravan.no, Vivian Wee Flatnes.

Økt interesse for camping

Undersøkelsen fra InFact viser at så mange som 35,5 prosent av nordmenn camper én eller flere ganger i løpet av året.

Det er en økning på seks prosent fra forrige måling i 2013.

62 prosent av camperne oppgir at de telter, mens 11 prosent reiser med campingvogn. Fast campingplass med og uten fortelt øker fra 3,4 til 4,7 prosent

Camping

Mange setter pris på dette og antallet campere øker, ifølge InFact-undersøkelse.

Foto: Weecaravan