Dette er «Kåre-effekten»

Rosenborg har blitt bedre og Viking har blitt dårligere. Poengsnittet fra årets sesong viser at Kåre Ingebrigtsen har vært viktig for begge klubber.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen blir etter all sannsynlighet RBKs nye hovedtrener. Tall fra årets sesong støtter hans kandidatur.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Karl-Petter Løken om Mjøndalen

Karl-Petter Løken mener det meste tyder på at Ingebrigtsen blir ny trener i Rosenborg.

Det er nesten ikke lenger tvil om hvem som blir RBKs nye hovedtrener neste sesong. Han er grå i håret, har spilt for Rosenborg selv og er for tiden ansatt som midlertidig trener i klubben: Kåre Ingebrigtsen.

– Rosenborg har sett bra ut i perioder på slutten av sesongen, og sånn sett er det mye som tyder på at Kåre får fortsette i jobben, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Rosenborg har hatt en sterk høstsesong under treneren, og tallene fra årets sesong støtter også opp om hans kandidatur.

Rosenborg bedre, Viking dårligere

Da Per Joar Hansen var trener i Rosenborg hadde klubben et gjennomsnitt på 1,8 poeng per kamp. Med Ingebrigtsen ved roret har klubben tatt 2,1 poeng.

I Viking viser situasjonen også det samme. Før Ingebrigtsen sluttet i Viking, hadde klubben et poengsnitt på 1,4 poeng. Etter han dro falt laget nedover på tabellen, og fikk et snitt på 0,9 poeng.

Rosenborg har også vunnet ni av sine siste ti kamper under Ingebrigtsen, som gjør at de har vært det beste laget i siste tredjedel av sesongen.

– Det største utslaget er vel i Viking, for de har hatt en veldig tøff høst etter at Kåre forsvant. Men han har også gjort det bra i Rosenborg etter en litt treg start. I den senere perioden har det både poengmessig og til tider spillermessig gått veldig bra, sier Løken.

(Saken fortsetter under bildet)

Rosenborg feirer sølv

Rosenborg kunne feire sølvet etter å ha slått Strømsgodset i årets siste kamp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Filosofi like viktig som trener

Men selv om mye tyder på at Ingebrigtsen blir ny trener, er Løken minst like opptatt av hvor Rosenborg vil som klubb i årene framover.

– Det er veldig viktig at Rosenborg har en klar filosofi på hvor de vil hen før de ansetter en ny trener. Hva er neste skritt og hva er målsettingen for klubben.

Skulle «Brutter'n» ende opp som hovedtrener, er Løken også klar på at det vil komme nye utfordringer treneren må være klar til å ta tak i.

– Det blir alltid litt tyngre neste sesong. Selv om det er preget av entusiasme og gode resultater i den senere tid, ser jeg fortsatt svakheter i spillergruppen og at det trengs å gjøre en del ting. Det er mye å tak i før man kan ta ytterligere steg, sier Løken.

Sollied ikke et alternativ

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, gikk i går langt i å antyde at Ingebrigtsen blir ny hovedtrener.

Han mener «Brutter'n» har imponert som trener.

Ivar Koteng

Ivar Koteng er imponert over Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Han har lagt inn en veldig god jobbsøknad og gjort en veldig fin høst. Hvis det mot formodning ikke skulle bli han, har vi et luksusproblem.

Fortsatt vil han ikke svare på når trenerkabalen er klar, men sier det vil skje i god tid før jul. Mest sannsynlig blir det i november. Så lenge det ikke er offentliggjort, vil han ikke bekrefte at Ingebrigtsen blir ny trener.

– Vi har snakket med ganske mange og fram til at Kåre er ansatt, har vi mange kandidater.

Trond Sollied har også vært aktuell som ny hovedtrener, men styrelederen sier til NRK at han ikke blir ny trener.

– Ikke sånn jeg ser det, sier Koteng.