Dette ble kåret til årets RBK-mål

Det ble dansk storeslem i kåringene av årets spiller og årets scoring i RBK i 2013. Vinnermålet kom på Lerkendal mot Aalesund.

Nickie Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen ble kåret til årets målscorer i Rosenborg i 2013. Vinnermålet ser du lengre ned i saken.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nicki Bille Nielsen

De to danskene Jensen og Bille Nielsen er to favoritter blant det trønderske fotballpublikummet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen og RBKs supportere stemte ikke på Bille Nielsen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Det er dansken Nicki Bille Nielsen som får hele 40 prosent av stemmene, og vinner dermed kåringa av årets mål blant sine supportere. Det skriver RBK.no.

Mike Jensen er kåret til supporternes favoritt i sesongen som har gått.

Også på scoringsavstemningen kom Mike høyt opp. Hans seiersmål mot Odd i serieåpningen ble kåret til nest beste scoring i 2013.

  • HER kan du se Billes vinnermål mot Aalesund

Signerte med finne

Det kan være at Bille Nielsen og Jensen nå får kamp i neste års kåringer. Mandag signerte nemlig Rosenborg med tidligere Hønefoss-spiller Riku Riski.

Erik Hoftun uttalte da at finnen blir en naturlig utfordrer til angrepsspillerne Nicki Bille Nielsen, Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen.

– Riski er god i bakrom, målfarlig og kan spille på begge kantene. En type spiller som vil passe godt inn i Rosenborg, sier Hoftun.

Riski kom til Hønefoss foran 2012-sesongen. Han har scoret 20 mål på 55 kamper for klubben som endte sist i årets eliteserie.

Stemte på Daniel Berntsen

Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen og RBKs supportere, ga også sin stemme til årets mål, men det gikk ikke til Bille Nielsen.

– Jeg stemte på Daniel Berntsen. For meg stod det mellom det og Mike Jensen sitt første mål, men for all del, dette er også et veldig bra mål av Nicki, sier han.

– Det var også et viktig mål, vi vant kampen på grunn av det. Det er dessverre den eneste hjemmekampen jeg ikke fikk med meg i årets sesong, men jeg husker det godt likevel, sier Kjelsnes.

– Et klassemål

Fotballkommentator i NRK, Olav Traaen, mener Bille Nielsens mål er veldig bra.

– Det er et kjempefint mål. Ikke minst det han gjør i forkant. Han går jo forbi flere spillere, og skyter utenfor 16 meteren med venstre fot. Den er ikke lett å ta for en keeper den der, sier Traaen.

Han mener dansken har vært en av de store profilene denne sesongen.

– Det er alltid vanskelig å skulle vurdere scoringer opp mot hverandre, men dette er en kjempescoring. En verdig vinner av en slik kåring. Det er et klassemål.