Her går politiet på hendene under promillekontroll

Politibetjentene diskuterte om de virkelig kunne å gå på hendene – nå går videoen sin seiersgang på sosiale medier.

Under en litt lang og stillestående promillekontroll på E39 i Orkanger i pinsehelga ble politibetjentene kreative.

Kjedsomhet kan føre til så mangt - også når du jobber innen politiet. Dette er fra en promillekontroll på E39 i Orkanger.

Under en litt lang og stillestående promillekontroll på E39 i Orkanger i pinsehelga ble politibetjentene kreative. Det var langt mellom bilene og veldig lite som skjedde.

–Den ene betjenten påstår at den andre ikke kan å gå på hendene. Det blir til at de tar fram telefonen, og dermed oppstår denne filmen, sier politibetjent ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, Viggo Hansen.

Nådde over 100 000 på ett døgn

Lensmannskontoret ønsker å holde de ansatte som var på kontrollen natt til første pinsedag anonyme. Promillekontrollen var om natta og de to som gjennomførte kontrollen fikk behov for å være i aktivitet.

– Betjentene ble rastløse. Når de står slik er det viktig å holde seg i bevegelse. De var mutters alene, og da var det godt å finne på noe som kunne få hode og kropp i gang, sier Hansen.

Overaskelsen var stor da de dagen etterpå sjekket hvor mange som hadde sett innlegget.

– Vi nådde hundre tusen i løpet av bare det første døgnet, det var veldig artig, sier Hansen.

Politibetjent Viggo Hansen ved Rygge lensmannskontor

Responsen har vært overveldende og veldig artig, sier en av administratorene til facebooksida til Orkdal og Agdenes lensmannskontor, Viggo Hansen.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Fått kommentarer etterpå

De ansatte ved lensmannskontoret har fått en del kommentarer etter at videoen har tatt av i sosiale medier.

– Det er tydelig folk har fått den med seg. Dagen etter at vi la den ut hadde vi vanlig trafikkontroll. Da fikk vi spørsmål fra bilister med smil om munnen om de måtte ut av bilen og gå på hendene, sier Hansen.

Tirsdag ettermiddag har innlegget nådd 188 000 personer.

– Hva tror du skjer videre med denne filmen?

– Den spilles nok av og blir sett, og så stanser det nok. Ingen ting varer evig, sier Hansen.

Mener kontakt via sosiale medier er gull verdt

Orkdal og Agdenes lensmannskontor er ett av rundt 50 lensmannskontor og politistasjoner i landet som har egen facebookprofil.

De mener sosiale medier kan være en viktig kontaktplattform mellom folk og politi.

– Vi ønsker å ufarliggjøre kontakten med politiet gjennom at vi er på Facebook. Vi føler vi når publikum på en måte vi ikke ville gjort ellers. Vi får både meldinger, tips, bekymringer og spørsmål, og alle får svar. Men Facebook er selvfølgelig ikke et sted nødmeldinger meldes inn, sier Hansen.

Bilder av ulike beslag, etterlysninger etter stjålne biler og glimt fra kontroller er noe av det Facebook er brukt til i Orkdal og Agdenes.

– Vi vil fortsette å vise små glimt, så får vi se hvordan det blir tatt imot i framtida, sier Hansen.