NRK Meny
Normal

Det siste bildet

Fem timer før båtulykken hvor de fire tyske turistene omkom, lå sjøen blikkstille utenfor Bessaker.

De tyske fisketuristene før ulykken i Roan
Foto: privat

Dette bildet ble tatt timer før ulykken som rammet den tyske kameratgjengen utenfor Roan sist onsdag.

Det var femte år på rad at fiskerne var på ferie i Trøndelag.

Bildet er tatt av en av kameratene i en annen båt, Reinhard Røhling. Han forteller til den tyske avisa Bild at alle var i godt humør, og han gledet seg til å ta nye trofé-bilder av mer fangst senere på ettermiddagen.

- Ufattelig

Men fem timer senere var ulykken et faktum. Det hadde blåst opp til liten kuling, og fiskerne bestemte seg for å returnere til land. Båten med de fire kantret i de høye bølgene.

Sammen med resten av fiskekompisene prøvde Røhling å redde vennene sine fra vannet, før de måtte gi tapt og tilkalle hjelp. Da redningsmannskap kom til stedet var alle de fire døde.

- Jeg kan fortsatt ikke fatte hva som har hendt, sier Røhling.

Kistene med de fire omkomne skal være på vei til hjemlandet. I Zeitz, hjembyen til flere av de omkomne, planlegger fiskeforeningen en felles minnestund for de døde.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.