Det er kanskje «Your song» Elton, men ikke ditt bilde

Sir Elton John brukte bilde til trønderfotograf.

Idylliske Sverresborg Elton John

STJAL BILDE: Dette er bildet Sir Elton John valgte å låne til sin Instagramprofil.

Foto: Sven-Erik Knoff

Det var fullstendig Elton John-feber i Trondheim i helgen. I den forbindelse publiserte artisten et bilde på sin Instagram-profil av idylliske Sverresborg fra fredagens konsert.

Men på samme måte som Rihanna gjorde i helgen, valgte Elton John å bruke et bilde fra en norsk fotograf til eget bruk. Trønderfotografen Sven-Erik Knoff, som tok bildet, synes det er kult at superstjernen publiserte hans foto, men hadde håpet på kreditering.

– Jeg synes det var kjempestas at han bruker bilde mitt, det må jeg presisere. Det første jeg tenkte var "Shit så kult!", men når jeg fikk tenkt meg om så tenkte jeg at det var litt dumt at han ikke krediterte meg. Jeg hadde aldri publisert musikken til Elton John uten å kreditere ham for det, sier Knoff.

Fredag 1. juli spilte Elton John konsert på Sverresborg i Trondheim.

SE LÅTER: Her kan du se de tre første låtene Elton John spilte på Sverresborg fredag kveld.

– Normal høflighet

Knoff har jobbet som fotograf i mange år, og synes fotografer fortjener kredit for den jobben de gjør, men samtidig understreker han hvor kult det er at en superstjerne velger å bruke hans bilde til eget bruk.

– Det er normal høflighet å kreditere fotografer for den jobben de gjør og de bildene de tar, men samtidig så vet jeg at i en travel hverdag går det utrolig fort i svingene. Jeg synes det er kjempekult at bildet blir brukt av en stjerne som han og når ut til så mange, sier fotografen.

Publikum på Elton John-konsert

Tusenvis fikk med seg Elton John-konsertene på Sverresborg.

Foto: Marit Langseth / NRK

Koste seg i Trondheim

Det var en smørblid Elton John som møtte på Sverresborg både fredag og lørdag. Konsertarrangør Kristian Digre mener bildepubliseringen fra konserten vitner om at den adelige artisten nøt oppholdet sitt i Trondheim.

– Jeg hadde ikke noe særlig kontakt med Elton John, men han kom veldig tidlig til arenaen som er et godt tegn på at han koste seg her. Det betyr mye for oss at han legger ut bilder av konserten, og det viser at han trivdes godt her og at den jobben vi har gjort har vært bra. At slike ting legges ut med så mange følgere som han har betyr mye for oss, sier Digre.

Samtidig sender han et lite stikk i retning Ålesund.

– Dagen før var han i Ålesund på Color Line stadion, men vi ser ingen bilder derfra. I Trondheim derimot ser vi mye fra. Det tar jeg som et godt tegn for byen, sier Digre med et smil.