NRK Meny
Normal

Denne veien har satt en bydel på vent

Men nå er ventetida over. Mandag åpnet den nye veiforbindelsen mellom Strindheim og Lade.

Ordføreren åpnet Leangbrua i dag. Veiforbindelsen skal knytte Lade og Strindheim nærmere hverandre.

Den nye vegforbindelsen mellom Lade, Strindheim og Tyholt ble åpnet mandag formiddag.

Rita Ottervik

Trondheimsordfører Rita Ottervik åpnet den ny veiforbindelsen mandag formiddag.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen/NRK

Det var ordfører Rita Ottervik som foretok den høytidelige snorklippingen da den nye veien åpnet.

– Dette er en kjempeviktig veiforbindelse som binder sammen viktige områder i Trondheim. Dette vil gjøre det enklere for absolutt alle trafikanter, sier Ottervik til NRK.

– Dette er en viktig forbindelse mellom Lade, Strindheim og Tyholt. Særlig viktig er nok den nye Leangbrua over Leangen stasjon, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Siden 2006

Prosjektleder Harald Inge Johnsen, Statens vegvesen.

Harald Inge Johnsen er prosjektleder i Statens vegvesen.

Foto: NRK/ Jon Arne Hoff Johansen

Siden mars 2006 har han og mange andre jobbet på heltid med de store veiprosjektene i Trondheim. I dag åpner altså forbindelsen mellom Strindheim og Lade, og i morgen åpnes Strindheimtunnelen av statsminister Erna Solberg.

– Det er litt forløsende å komme til åpningen av to så store prosjekter etter så mange år. Mange har veldig gode følelser for det som er gjort, og dette vil bli veldig viktig for hele byen, mener Johnsen.

Harald Inge Johnsen forteller at mange utbyggingsprosjekter på Lade har ventet på den nye veiforbindelsen som åpner i dag.

Etableringsstopp

– På Lade har det nærmest vært etableringsstopp i påvente av den nye forbindelsen mot Strindheim. Derfor er dette veldig viktig for lokalområdet, og folk har ventet på veien i lang tid, sier prosjektlederen.

Men det er ikke så mange andre enn togpassasjerene som har sett utviklingen av den nye veiforbindelsen og brubygginga på Leangen.

– Jeg tror nok mange vil bli overrasket når de ser hvor fin denne veien egentlig er. Området ligger jo litt utenfor allfarvei. Jeg vil også legge til at dette vil bli en viktig forbindelse for dem som sykler og går, sier Harald Inge Johnsen.

Fornøyde bilister

Også bilistene var fornøyd med åpningen av nyveien.

– Denne brua ser veldig bra ut, og her skal jeg kjøre hver dag for å komme meg fram og tilbake til arbeid, sier en av de første som passerte Leangbrua mandag formiddag.

– Brua ser flott ut, og det er mange som har ventet på den, sier en annen NRK snakket med etter bruåpningen.

De nye veiforbindelsen som åpner denne uka er en del av det store prosjektet E6 Trondheim–Stjørdal. Fortsatt gjenstår mye veiarbeid på østsida av Trondheim, og bilistene må nok smøre seg med tålmodighet i lang tid framover.

Video fra Trøndelag

Håper å få åpnet elva i løpet av kvelden.
Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.