Hopp til innhold

Denne fylkesveien er i så dårlig forfatning at bildeler kan løsne når du kjører på den

Ingen hever et øyebryn hvis du kommer inn på nærbutikken bærende på en bildel eller to etter å ha kjørt på Nerskogveien.

Ingen hever et øyebryn hvis du kommer inn på nærbutikken bærende på en bildel eller to etter å ha kjørt på Nerskogveien.

Nerskogveien er nå i så dårlig stand at flere vegrer seg for å kjøre på veien som forbinder Rennebu og Oppdal.

Innbyggere og næringsdrivende på Nerskogen er frustrerte over den elendige veistandarden i bygda. Fylkesveien er nå i så dårlig stand at flere vegrer seg for å kjøre på veien som forbinder Rennebu og Oppdal.

Om du er glad i bilen din, er det ikke lurt å holde fartsgrensa langs store deler av Nerskogveien; der er det nemlig så humpete at det er fare for at bildeler ristes av under kjøring. NRK ble med ordfører Ola Øie i Rennebu langs fylkesveien, som har vært et brennhett tema i bygda den siste tiden.

– Det går ikke an å holde 80 her, nei. Det er farlig, sier Øie

Ordfører

Ordfører Ola Øie i Rennebu med en bilfjæring som er blitt ristet løs i forbindelse med kjøring på Nerskogveien. – Hvis noen savner kjørekomfort, er det bare å stikke innom Torill på nærbutikken, sier han.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Vegrer seg

Nerskogen er store på hytteturisme. For byfolket er det irriterende at bildelene ristes løs når de kjører Nerskogveien, for lokalbefolkningen som driver næring i området, er veien i ferd med å bli et alvorlig problem.

– Nå er den i så dårlig forfatning at vi opplever at transportører vegrer seg på å kjøre strekningen herfra og oppover til Oppdal. I tillegg er aksellastgrensa satt ned til åtte tonn på en del av strekningen, noe som gjør at en kranbilfører ikke kan kjøre uten last engang uten at han bryter bestemmelsene, sier eier Jan Perry Lund i Lund Hyttebygg.

Også på nærbutikken frykter man for at de snart skal få problemer med levering av varer.

Det er ingen som hever et øyebryn hvis noen kommer inn i butikken bærende på en bildel eller to som er blitt ristet løs.

– Blir bare verre og verre

– Dette er et evig tema, folk klager på veien og sier som det er: Den blir bare verre og verre, og noe må gjøres. Det er stadig et kjempeproblem med denne veien, sier daglig leder Torill Dullum Lund på Nerskogen landhandel.

Nerskogveien 2

Slik ser det ut på fylkesveien i Nerskogen.

Foto: Tov André Lånke

I helga var ordfører Øie på Arbeiderpartiets landsmøte. Der tok han opp Nerskogveien, som han beskrev som landets verste vei inn til landets fineste hytteområde.

Han mener dette handler om mer enn en veistubb i Trøndelag.

– Jeg mener det er et nasjonalt problem. I dag brukes det åtte ganger mer på riksveier enn på fylkesveier. Slik kan vi ikke ha det. Derfor tok jeg opp tråden på landsmøtet, og landsmøtet ga en uttalelse på at fylkesveier skal prioriteres i kommende periode dersom Arbeiderpartiet kommer i regjeringsposisjon, sier Øie.