NRK Meny
Normal

Miljøbevegelsen delt etter ulvefelling

Det er delte reaksjoner i miljøbevegelsen etter ulvefellinga ved Bangsjøan i Nord-Trøndelag i går.

Ulv skutt i Nord-Trøndelag
Foto: Tariq Alisubh / NRK

Naturvernforbundet mener det var greit å skyte ulven, fordi en hadde tatt tamrein.
Kurt Oddekalv, som leder Miljøvernforbundet, reagerer sterkt.

– Tarvelig

– Jeg synes det er tarvelig. Ulven er en truet art og de får erstatning for reinsdyrene. Dette synes jeg er uverdig, raser Oddekalv.

Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund er en av de som reagerer sterkt på det myndighetene gjorde i Nord-Trøndelag i går. Da ble en 40 kilo tung hannulv skutt fra helikopter.

Ulven hadde gjort skade i reinsflokker og oppholdt seg utenfor ulveområdene da den ble skutt. Arne Flor i foreningen Våre Rovdyr synes det som skjedde er trist.

– Det er trist at en ulv ikke kan være utenfor ulveområdet og at den blir skutt når det beveger seg utenfor dette området, sier Flor til NRK Trøndelag.

Aksepterer felling


Men i Naturvernforbundet er det litt andre toner. Per Flatberg som er leder i Nord-Trøndelag sier denne fellingen var grei.

– I dette tilfellet og med en hardt prøvet reinsdyrnæring og med fare for betydelig skade på rein, så aksepterer vi at det ble gitt fellingstillatelse, sier Flatberg.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.