NRK Meny
Normal

Deltar i fire løp i sykkel NM

Han satser på medalje i U23 fellesstart, han stiller i tempoløp og gateløp og på fellesstarten i landevei for seniorer. Det siste blir tøffest.

Kristian Forbord

Kristian Forbord håper å ligge tett opp til proffløperne på landevegsrittet .

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Jeg håper å komme med blant de ti beste i landeveisritt for seniorer, bak de profesjonelle stjernene, sier Kristian Forbord. 21-åringen fra Skaun som har klatret raskt oppover i fart og ytelse i de siste åra.

Nå sykler han for CK NOR Team Trøndelag. Et ungt og ferskt lag som satser tungt på NM i sykkel i Trøndelag19. – 27. juni.

Løypa passer

– Det som krever den største prestasjonen er nok landeveisrittet. Det er ei løype som passer fordi den har krevende stigninger, sier Forbord.

Han ser på seg selv som en løper med hang rolige starter og som kommer kraftigere etter hvert. Og det betyr en styrke i bakkene. Denne løpa er på nærmere 20 mil fordelt på 14 runder og de harde bakkene gjentar seg igjen og igjen.

Vil bli proff

Han trener hardt og mye og trives i det nye laget CK NOR Team Trøndelag. Her er gjennomsnittsalderen 20 år og de fleste medlemmene er fra Trøndelag. Det er en fordel, mener Forbord fordi de kan trene mye sammen og møtes ofte.

Målet er å komme med i internasjonale sammenhenger og gjøre syklinga til mer enn en hobby.

– Jeg håper å kunne leve av det en gang, men det ligger nok et stykke inn i framtida. Denne sporten krever tålmodighet, sier Forbord.

Tour de France

Et mål er å bli med i de store løpene, i VM og Tour de France for å nevne noe. Det var dette som var selve inspirasjonskilden da han startet si 14-årsalderen og selvsagt å ha Frederik Wilmann i bygda. Og det hjelper å ha gjort det bra så langt i år, både internasjonalt og i Norgescupen.

Tida i Nederland i fjor var også viktig.

I fjor var han med i 65 konkurranser og trente 900 timer. Det gjør han nok også i år. Og snart er han på hjul på hjemmebane igjen.



Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.