NRK Meny
Normal

Deler av vegen åpen – fortsatt stengt ved Raumoldelv bru

Deler av fylkesveg 720 i Verrabotn er nå åpnet for trafikk igjen etter raset som gikk onsdag kveld. Vegen er fremdeles stengt ved Raumoldelv bru.

Raumoldelv bru

Raumoldelv bru er undergravd av vannet og må repareres før det igjen kan kjøre biler her.

Foto: Statens vegvesen

Dieter Manka

Dieter Manka er seksjonsleder i Statens vegvesen.

Foto: NRK

Statens vegvesen opplyser torsdag ettermiddag at de må skifte ut masser under deler av vegen, samt fjerne asfaltdekket både på brua og vegen. Onsdagens voldsomme nedbør har ført til at masser under vegen er gravd ut på deler av strekningen.

Åpner i helga

– Det vil pågå arbeid i området både i dag og i morgen, og vi håper at vegen skal åpnes i løpet av helga. Først på fredag kan vi si noe mer sikkert om når vegen kan åpnes for fullt igjen, opplyser seksjonsleder Dieter Manka i Statens vegvesen.

Store nedbørsmengder første altså til ras og oversvømmelser på fylkesvegen i Verrabotn onsdag kveld. Vegen ble da stengt i 4,5 km fra Raumoldan til Moldaunet.

– Vi har nå fagpersoner på bru og geoteknikk i området. Løsmasser er ryddet bort langs store deler av strekningen. Vi har vurdert sikkerheten i området, og vegen er nå åpen for trafikk på hver side av brua, opplyser Manka.

Må fjerne asfalt

På hver side av Raumoldelv bru er ca. 30 meter av vegen undergravd av vannmassene. Rundt selve brua ligger det store mengder løsmasser.

Asfaltdekket på brua er også ødelagt, og må fjernes. Det samme gjelder asfaltdekket på vegen på begge sider av brua.

– Nå fjernes løsmassene, og de blir erstattet med ny masse. Deretter lager vi et midlertidig grusdekke på både vegen og brua, opplyser Dieter Manka i Statens vegvesen.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.