NRK Meny
Normal

Deler av Prudence gjenforenes

Deler av av den legendariske Namsos-gruppa Prudence gjenforenes når en av trønderrockens grunnleggere hedres fredag 23. april i Samfunnshuset i Namsos.

Åge Aleksandersen og Per-Erik Wallum i Prudence.

Per-Erik "Prikken" Wallum var vokalist, fløytist og låtskriver i Prudence, som var blant landets viktigste band på 1970-tallet. I år ville Wallum ha fylt 60 år, men musikeren døde av sykdom allerede i 1990. Nå tar hele rockmiljøet i Namsos fram hans musikalske arv og bringer den fram i lyset med en storstilt mønstring under Namsos Rockfestival.

Åge minnes kameraten

Åge Aleksandersen og deler av Prudence kommer sammen for å minnes "Prikken", mens 1980-tallsbandet Rollaug, med blant andre Frode Viken fra DDE, gjenforenes etter 25 års stillhet.

Visegruppa Nabolaget var Wallums siste band, og de er også glade for å ta fram en av "Prikken"s låter.

Hør NRK Trøndelag fra 1982: Åge Aleksandersen, Terje Tysland og Per Erik Wallum forteller om Prudence.

«Konsert for Prikken» samler alle de tre bandene Wallum spilte i, og flere av Namsos mest kjente musikere til en minnekonsert.

Askil Holm og Chand

Vokalister som Askil Holm, Chand Torsvik, Thomas Brøndbo og mange flere skal opptre med låter hentet fra "Prikken"s 15 år lange karriere som plateartist.

Les mer om Prudence på Ballade.no

I husbandet stiller mange Namsos-musikere under ledelse av Daniel Viken. I tillegg vil Wallums to barn, Kine og Stian Wallum, begge bidra på konserten i ulike konstellasjoner.