NRK Meny
Normal

Deler av brannen slukket på Frøya

Østre flanke av lyngbrannen er allerede slukket melder NRKs reporter på stedet. Dette har skjedd i løpet av kort tid.

Brann Frøya

Slik så brannen ut i formiddag sett fra politiet helikopter.

Foto: Politiet

Samtidig er det dukket opp et tredje brannsted som ligger midt mellom de to brannstedene ved Grasvatnet, et 300 meters bredt belte. Dit drar helikoptrene nå for å fortsette slukningsarbeidet. Deretter vil de flyttes lenger vest på øya.

God framdrift

NRKs reporter Joar Elgåen som er på stedet melder om at det er god framdrift i slukkearbeidet .

–Det er mye slitne brannfolk, men når de står der og ser helikoptrene slukke så effektivt gir nok dette guts og næring for brannfolka som står på bakken, mener Elgåen.

I morgentimene tok samtlige helikoptre av for å slukke brannen på Frøya. Seks helikoptre går nå i skytteltrafikk mellom vannkilden og brannfrontene.

– Vi har alle folk i aksjon nå. 60 personer er i sving på bakken og seks helikoptere er i lufta.

Håper på gode resultater

– Vi føler at vi har god kontroll på situasjonen. Tidligere i dag mente innsatsleder Bjørn Trettøy at de allerede innen kl. 12-13 i dag vil få resultater, og med den siste utviklingen så er dette ut i fra det de forventet.

Helikopterene har stor betydning i slukkearbeidet og er veldig effektivt.
Østre sektor hadde et belte på 800 meter hvor 4 av helikoptrene fra Forsvaret ble satt inn. Det var der brannen kunne gjøre størst skade hvis den kom videre, mente Trettøy. 1-2 av de sivile helikoptrene skulle også settes inn i slukningsarbeidet, men på vestre flanken.

– Spredningen har vært moderat over tid. Vi har fulgt med i hele natt og det er liten spredning sa innsatsleder Bjørn Trettøy rundt kl. 9 torsdag morgen.

Brannen redusert med 30 prosent

Brannen er redusert med 30 prosent siden i går kveld, fortalte politiet tidlig torsdag morgen. Etter at politiets helikopter fløy over brannområde i morges, kunne de se at brannen ikke hadde spredd seg så mye som fryktet i løpet av natta.

Militærhelikopter i slukningsarbeid på Frøya

6 helikoptre er med i det omfattende slukningsarbeidet på Frøya.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Det er gjort en kjempejobb i natt, og vanngatene har redusert ilden kraftig. Brannvesenet, Sivilforsvaret og Heimevernet har gjort en glimrende jobb, sier innsatsleder Annlaug Oseth til NRK rett før kl. 08.00.

Seks helikopter deltar i slukningsarbeidet på Frøya

Seks helikopter deltar i slukningsarbeidet på Frøya

Video fra Trøndelag

Håper å få åpnet elva i løpet av kvelden.
Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.