RBK-profil ute i ni måneder: – Vi synes synd på ham

Rosenborgspilleren må regne med ni måneder på sidelinja etter at han pådro seg en alvorlig korsbåndsskade i forrige serierunde.

Yann-Erik de Lanlay

«Yanni» fikk ikke mer enn 15 minutter på banen mot gamleklubben før han fikk en vridning i kneet.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Yann-Erik de Lanlay pådro seg en korsbåndsskade da RBK møtte Viking borte på torsdag. Cirka et kvarter inn i kampen fikk kantspilleren en vridning i kneet og ble senere kjørt til sykehus for å ta røntgenbilder.

Lørdag formiddag kunne rbk.no bekrefte at MR-undersøkelsen viser at de Lanlay har pådratt seg en korsbåndsskade. Rehabiliteringstiden er på rundt ni måneder, forteller medisinsk koordinator Haakon Schwabe.

– Skal komme sterkt tilbake

Til klubbens nettsider sier de Lanlay at han var langt nede etter kampen, men at det nå begynner å synke inn.

– Det blir klisjeaktig, men nå ser jeg bare fremover og skal selvfølgelig komme sterkt tilbake, sier han.

Haakon Schwabe forteller til NRK at kantspilleren fikk en vridning i kneet slik at korsbåndet røk etter en duell med Vikings Samuel Adegbenro.

– Vi tok røntgen på torsdag og forstod allerede da at det var alvorlig. MR-undersøkelsen vi tok i går bekreftet at det var en korsbåndsskade slik vi hadde fryktet.

Skadeutsatt

24-åringen har tidligere vært skadeutsatt, senest med en leddbåndsskade han pådro seg i mai under en eliteseriekamp mot Haugesund. Da var han ute i seks uker.

yanni

Her hinker Yann-Erik de Lanlay ut av banen mot Haugesund 22. mai i år. Han var ute i seks uker etter skaden ha pådro seg da. Denne gangen må han regne med hele ni måneder på sidelinja.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Schwabe forteller at det ikke er den gamle skaden spilleren har slått opp, men at det er snakk om det samme kneet.

– Forrige gang pådro han seg en skade på innsiden av kneet. Nå er det altså korsbåndet som har fått gjennomgå, sier den medisinske koordinatoren.

– Det er veldig frustrerende for Yanni som nettopp har vært gjennom en periode der han har trent mye alternativt, sier Schwabe.

– Heldigvis en positiv kar

Nå blir det altså en ny periode med alternativ trening på 24-åringen fra Stavanger. Han skal holde kneet i ro i noen uker frem til han føler seg klar for operasjon.

Etter operasjonen begynner opptreningen. Først med sykling og styrke før han kan starte med forsiktig løping og noe felttrening etter 3-4 måneder.

– Heldigvis er han en positiv kar. Han er allerede i gang med å motivere seg for en peiode med opptrening. Men vi synes veldig syndt på ham, forteller Schwabe.