NRK Meny
Normal

De første vitnene i retten

På grunn av forsinkelser tidligere på mandagan, fortsatte rettssaken mot Bahadir Mirzaolimov utover ettermiddagen i Namdal tingrett.

Mirzaolimov med forsvarer og tolk
Foto: Tegning: Svein Roar Lindseth

Han er ferdig med sin forklaring, og de første vitnene inntok rettssalen fra klokka 16.

Det første vitnet, sakkyndige Elisabeth Selvåg, forklarte seg for lukkede dører. Hun undersøkte jenta som overlevde.

Detaljert fra politimann

Etterpå var det politiførstebetjent Bengt Ivan Blom fra Overhalla lensmannskontor som forklarte seg. Han var en av to politimenn som kom først til åstedet om morgenen etter ugjerningen.

- Vi oppfattet den første meldinga som at det dreide seg om kidnapping, og var bevæplna da vi kom til huset. Vi forventet å møte motstand, og benytta polititaktikk da vi tok oss inn i huset, fortalte han.

Han forklarte seg detaljert om det de fant, og viste bilder av det som møtte de to politimennene. Blom fortalte også at det ble funnet en mobiltelefon i huset, og på den var det lagra ei usendt sms-melding hvor det framgikk at den tiltalte hadde tenkt å drepe både Anne Grete Vollum og selv selv. Av meldinga framgår det at usbekeren frykta å bli sendt tilbake til Usbekistan, og at han var fortvilt på grunn av tvillingene som ennå ikke var født, men som han trolig ikke kom til å få se.

Blom hadde også vært i kontakt med Mirzaolimov tidligere, både i forbindelse med konflikten mellom ham og den daværende kona Anne Grete Vollum - og i forbindelse med at Mirzaolimov seinere hadde søkt om familiegjenforening.

Søvnig i retten

Før Blom starta sin vitneforklaring, ba forsvarer Arve Opdahl om at hans klient fikk forlate rettssalen, fordi han hadde sovet så dårlig natta før. Det ble avslått av retten, så en tydelig sliten Bahadir Mirzaolimov ble sittende mens Blom vitnet.

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25