NRK Meny

De evakuerte får komme hjem

Gassbeholderen som stod i industribygget som brant ned i Steinkjer sentrum i morges ble nylig skutt av skarpskyttere fra politiet og de 200 evakuerte får nå komme hjem igjen.

Skjøt hull på gassflasker

Artikkelen er flere år gammel.

– Situasjonen er under kontroll og sikringssonene oppheves nå, sier pressekontakt i Nord-Trøndelag politidistrikt, Marte Dahl.

Både nye og gamle E6 og jernbanen var stengt i lange perioder før man fikk kontroll over brannen.

Brann Steinkjer

Brannvesenet jobber videre på stedet.

Foto: Bjørn Oddvar Landsem

Skjøt gassbeholderen

Skarpskytterne måtte vente til røyken hadde lagt seg før de kunne skyte hull på gassflaskene. Liggende på toppen av en brannbil lå de to og ventet.

Etter en stund gikk en av politimennene ned for å kikke inn det ene vinduet i huset. Han ga politimannen på taket tommelen opp, før han klatret opp igjen på bilen.

Flere skudd

Etter tre skudd var gassflasken uskadeliggjort og flere av brannvesenets menn på stedet gikk bort til bygningen for å inspisere.

– Det er skutt hull på en flaske og det foregår nå en kontrollert avbrenning av gassen, sier Dahl.

Brannårsaken er fortsatt ukjent og det jobbes videre på stedet utover formiddagen.

Brannen starta i morges

Det var 06:20 i morges at brannen startet i et industribygg i Steinkjer. Alle nødetater kom raskt til stedet og fylkesberedskapssjefen måtte overlate jobben til kolleger i Steinkjer. Han måtte evakuere eget hjem og familie.

Brann i Steinkjer

Se TV-reportasjen fra Steinkjer som gikk på NRK1 kl. 9:30


Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.