NRK Meny
Normal

De evakuerte får komme hjem

Gassbeholderen som stod i industribygget som brant ned i Steinkjer sentrum i morges ble nylig skutt av skarpskyttere fra politiet og de 200 evakuerte får nå komme hjem igjen.

Skjøt hull på gassflasker

– Situasjonen er under kontroll og sikringssonene oppheves nå, sier pressekontakt i Nord-Trøndelag politidistrikt, Marte Dahl.

Både nye og gamle E6 og jernbanen var stengt i lange perioder før man fikk kontroll over brannen.

Brann Steinkjer

Brannvesenet jobber videre på stedet.

Foto: Bjørn Oddvar Landsem

Skjøt gassbeholderen

Skarpskytterne måtte vente til røyken hadde lagt seg før de kunne skyte hull på gassflaskene. Liggende på toppen av en brannbil lå de to og ventet.

Etter en stund gikk en av politimennene ned for å kikke inn det ene vinduet i huset. Han ga politimannen på taket tommelen opp, før han klatret opp igjen på bilen.

Flere skudd

Etter tre skudd var gassflasken uskadeliggjort og flere av brannvesenets menn på stedet gikk bort til bygningen for å inspisere.

– Det er skutt hull på en flaske og det foregår nå en kontrollert avbrenning av gassen, sier Dahl.

Brannårsaken er fortsatt ukjent og det jobbes videre på stedet utover formiddagen.

Brannen starta i morges

Det var 06:20 i morges at brannen startet i et industribygg i Steinkjer. Alle nødetater kom raskt til stedet og fylkesberedskapssjefen måtte overlate jobben til kolleger i Steinkjer. Han måtte evakuere eget hjem og familie.

Brann i Steinkjer

Se TV-reportasjen fra Steinkjer som gikk på NRK1 kl. 9:30


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.