DDE åpnet nytt utkikkspunkt i hjembyen

Nesten 1000 mennesker hadde møtt opp til nyåpningen av utkikkspunktet på Klompen i Namsos. DDE spilte «Byen æ bor i» foran hjemmepublikumet.

D.D.E åpnet utsiktspaviliong på Klompen

Nesten 1000 mennesker hadde møtt opp for å se DDE opptre på en scene litt utenom det vanlige.

Mange hadde møtt opp for å få med seg det spektakulære stuntet på byfjellet Klompen i Namsos. Det populære Namsos-bandet DDE spilte nærmest i "løse luften". på byens utkikkspunkt.

– Det som er litt spektakulært er at det nye utkikkspunktet henger utenfor kanten og det er glass utenfor kanten, slik at du ser rett ned. Du kjenner nok litt sug i magen når du står der, sier ordfører i Namsos, Arnhild Holstad (Ap) til NRK.

Klompen Namsos

Det nye utkikkspunktet henger utenfor kanten, slik at du ser rett ned.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Gjør attraksjonen enda bedre

Den nye paviljongen er en gave fra byens næringsliv til Namsos kommune. En rekke bedrifter har bidratt til å få ferdigstilt paviljongen, der grunnsteinen ble lagt ned på byens 170-årsdag i fjor.

– Dette gjør attraksjonen Klompen enda finere og enda bedre, mener ordfører Holstad.

Byfjellet er et populært utikikksted, både for lokalbefolkningen og turister. I tillegg til den nye paviljongen er det også et naturlig amfi, slik at plassen etterhvert kan bruks til både konserter og annen underholdning. For ordføreren ble det en minneverdig og spesiell åpning.

– Jeg har aldri hørt at DDE har spilt på liknende arrangement tidligere. Og fra paviljongen ser man virkelig byen de bor, så sangen passet perfekt, sier Holstad.

Klompen

Utsikten fra byfjellet i Namsos.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Kunne ikke takke nei

Det var umulig for Bjarne Brøndbo å takke nei til å spille når bandet ble spurt.

– Dette er jo selveste bysangen til Namsos, og jeg har mange gode minner fra Klompen. Det var her vi festa når jeg var russ, og jeg har nok vært litt berusa her et par ganger, sier Brøndbo.

Han var strålende fornøyd med at så mange hadde møtt opp for å høre på.

– Det er en fabelaktig ramme rundt åpningen, med finvær og 23 grader. Det er kanskje ikke verdens høyeste fjell, men det ligger utrolig vakkert til bak byen i Namsos.

Klompen

Det ble folkefest da den nye paviljongen på byfjellet Klompen åpnet.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Brøndbo trekker fram Klompen som et av de flotteste stedene i byen.

– Jeg har familie i Oslo, og vi tar alltid slekta med til Klompen når de er i Namsos. Det er nesten obligatorisk med en tur hit. Alle som kommer utenfra blir imponert, sier Brøndbo.