David slår Goliat

Nea Radio er den mest populære lokalradiostasjonen i Norge med en oppslutning på hele 65 prosent i sitt nedslagsfelt.

Andreas Reitan - Redaktør Nea Radio
Foto: Ingar Lien

I tillegg til en enorm ukentlig oppslutning har Nea Radio ifølge tall fra TNS Gallup en daglig oppslutning på 22 prosent. Til sammenligning har Radio 1 en daglig oppslutning på åtte prosent i Oslo. Nea Radio ble etablert i 1986 og har i dag åtte ansatte. Folk i Selbu, Tydal, Holtålen og Røros tar inn Nea Radio. Radiokanalen har også konsesjon for nordøsterdalsområdet.

-Det er klart det er hyggelig, og det viser at beinhard jobbing gir gode resultat. Det å drive lokalradio er ikke noe kjære mor. Vi får ikke noe pressestøtte slik lokalavisene gjør, men det er et politisk spørsmål, sier redaktør Andreas Reitan til NRK Trøndelag.

Lang fartstid

Nea Radio eies av lokalbefolkningen og er opptatt av det som skjer i lokalmiljøet.

-Vi har drevet i over 20 år, og laget en god modell som folk her vil høre på. Vi jobber med lokal kultur og lokale nyheter, sier Reitan.

Han poengterer at Nea Radio har en unik avtale med NRK. Den innebærer blant annet at Nea Radio deler noe av sendetiden sin med NRK P1. Som en følge av dette får Nea Radios lyttere inn NRKs nyheter på lokalradioens frekvens

-For NRK betyr det at de er sikre på å få ut nyhetene og distriktsendingene til lytterne i våre kommuner. For oss betyr det at vi kan gi våre lyttere en skikkelig nyhetsdekning. Vi mener at det ikke finnes noen bedre nyhetsleverandør enn NRK sier Reitan til NRK Trøndelag.