NRK Meny
Normal

Dansk back klar for RBK

Rosenborg skal være enige om at danske Peter Ankersen skal forsterke forsvaret i klubben.

Erik Hoftun

Erik Hoftun tror stallen til Rosenborg nå er god nok for å kunne hevde seg i toppen i eliteserien.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Kun en medisinsk test og noen detaljer rundt hans personlige avtaler gjenstår før avtalen er klar, skriver klubben på sin hjemmeside.

Den 21-år gamle forsvarspilleren spiller i dag for den danske klubben Velje.

– Vi er enige med Velje om en overgang for Peter Ankersen. Han kommer til Trondheim i kveld, og skal gjennomgå de medisinske testene i løpet av torsdag. Det gjenstår også noen detaljer rundt hans personlige avtale, sier sportslig leder Erik Hoftun til rbk.no

Erstatter Lustig

Ankersen kan spille både høyre- og venstreback. Han kan derfor gå inn og erstatte rollen Mikael Lustig hadde på laget. Svensken ble solgt til skotske Celtic i 2011. Dansken har mange av de samme egenskapene som den danske landslagsbacken.

– Ankersen er en fotrapp og hurtig spiller. Rolig og bra med ballen, så dette er en spennende backtype, sier Hoftun.

Rosenborg har fulgt med på dansken i lengre tid. Hoftun regner med han vil trenge litt tid på tilpasse seg RBK, men at han etter en overgangsperiode vil styrke forsvarsfireren.

Overgangsvinduet stenger lørdag og nå mener den sportslige lederen at klubben har forsterket seg nok. Trønderklubben har før denne signert flere nye spilleren. Bland andre er Steffen Iversen og Stefan Strandberg kommet inn og forsterket laget.

– Nå har vi god dekning på alle plasser, så mest sannsynlig er vi ferdige i dette vinduet. Men jeg har lært meg at man aldri skal si aldri.