NRK Meny
Normal

Leder i Tibetansk Samfunn Norge: – Dalai Lama er en foreldrefigur

– Vi kan ikke forandre fortiden. Men vi kan lære av fortiden og skape en bedre fremtid, en lykkeligere fremtid, sa Dalai Lama til 1800 studenter i Trondheim mandag.

Dalai Lama i Trondheim

I TRONDHEIM: Dalai Lama ønskes velkommen.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Studentfestivalen ISFiT har invitert Dalai Lama til Trondheim for å snakke om korrupsjon.

– Korrupsjon er verdens kreftsvulst. Et korrupt sinn har alltid noe å skjule, og vil aldri kunne forme vennskap, som helt og holdent er basert på tillitt og sannhet, sa Dalai Lama til NRK før han talte til studentene.

Studenter mot korrupsjon

Arrangementet er kun åpent for studenter, men ISFiT streamet møtet direkte.

ISFiTs president, Marius Jones, introduserte møtet, og har tidligere uttalt til NRK at Dalai Lama er tidenes forbilde for framtidige ledere.

Under møtet snakker Dalai Lama blant annet om hvordan verdens studenter kan arbeide mot korrupsjon. Han tar også stilling til hvordan korrupsjon påvirker menneskerrettigheter og menneskeverd.

Symboliserer Tibets sak

Sammen med 17 andre norsk-tibetanere fra Oslo og Bergen, har Ngawang Chodon Khangsar tatt turen til for å hilse på Dalai Lama. Hun er leder for Det Tibetanske Samfunn i Norge, og hun har stor respekt for det Dalai Lama gjør.

– Han er en foreldrefigur for oss, et samlende symbol på Tibets sak og en stor mental støtte som gir trøst og håp, sier hun til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Dalai Lama i Trondheim

PÅ SCENEN: Dalai Lama taler til ISFiT-deltagerne i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Norsk-tibetanerne får ikke delta på selve møtet, men følger det spent via ISFiTs direktesending. Khangsar og de andre vil også få mulighet til å hilse på og ønske Dalai Lama velkommen til Norge.

– Det betyr veldig mye for oss å møte ham, og vi setter pris på støtten det norske folk har vist. Mottagelsen han fikk sist var trist, sier hun.

Dialog med publikum

Møtet vil for øvrig bestå av to sekvenser, hvor siste del åpner for dialog mellom publikum og Dalai Lama. Representanter fra ISFiT får stille den åndelige veilederen egne spørsmål, hvorpå Fredrik Græsvik følger opp og analyserer svarene.