Daglig leder: – Det skjedde veldig fort

Belinda Skibnes Ramberg så selv bensinlekkasjen rett før eksplosjonen på Trondheim Bil-Demontering tirsdag kveld. En av hennes ansatte omkom, og for to menn er tilstanden fortsatt kritisk.

Belinda Skibnes Ramberg, daglig leder for Trondheim Bil-Demontering, forteller om den dramatiske eksplosjonen på bilopphuggeriet.

Daglig leder Belinda Skibnes Ramberg forteller om det som skjedde.

Det var tirsdag denne uken det både eksploderte og brant kraftig på bilopphuggeriet Trondheim Bil-Demontering på Øysand i Melhus.

En mann omkom, og for to andre menn er tilstanden fortsatt kritisk. De behandles på brannskadeavdelingen på Haukeland Sykehus, hvor de ble fløyet tirsdag kveld.

– Dette er forferdelig. Vi er nære venner og en sammensveiset gjeng, sier daglig leder Belinda Skibnes Ramberg til NRK.

Brann i bilopphuggeri på Øysand

Bygningen var helt overtent da brannvesenet kom frem. En mann omkom i eksplosjonen.

Foto: Joar Elgåen / NRK

En bensintank veltet

Skibnes var selv til stede da ulykken skjedde. Hun forteller at det hele startet med en lekkasje som virket udramatisk.

– Vi hørte et dunk og løp ut. Da så vi en bensintank som hadde bikket litt på siden og det rant bensin ut. Jeg løp for å hente noe som kunne suge opp lekkasjen med, og vi så ikke noe dramatisk i det, sier hun.

Mens Skibnes Ramberg var borte smalt det kraftig.

– Det utviklet seg til en voldsom brann på sekunder. Vi rakk ikke å reagere noe særlig, før vi var midt i en veldig alvorlig situasjon, sier den daglige lederen.

Brant kraftig

Tre personer jobbet med lekkasjen rett før det eksploderte. Etter at brannen brøt ut, forsøkte Skibnes Ramberg og de andre som var der å hjelpe de skada så godt de kunne.

– Det skjedde veldig mye på kort tid, forteller den daglige lederen.

Brannen utviklet seg til en kraftig brann og det ble også en voldsom røykutvikling. Brannmannskapene fikk til slutt kontroll på brannen, men bygget ble totalskadd.

Branntomt Øysand dagen derpå

Slik så det ut ved Trondheim Bil-Demontering dagen etter brannen.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Et mareritt

Skibnes Ramberg sier det er tøft nå.

– Dette er veldig hardt. Vi er en familiebedrift med få ansatte, noe som gjør oss til en sammensveiset gjeng. I tillegg til å være kolleger er vi også nære venner, sier hun.

Hun forteller at dette er en arbeidsplass de alle er glade i.

– Akkurat nå orker jeg ikke å tenke på hvordan dette blir fremover. Akkurat nå tenker vi mest på å ta vare på de ansatte og pårørende i den situasjonen vi er oppe i nå.

Se de dramatiske bildene fra brannen her:

Kritisk for hovedbygget på bildemonteringsanlegget.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.