NRK Meny

Dagbladet vil respektere familien

Dagbladet er uønsket når Oda Moe begraves tirsdag. Familien ønsker at andre medier skal stå utenfor kirken under seremonien.

Børsa kirke
Foto: Linda Bjørgan

Artikkelen er flere år gammel.

I pressemeldingen står det at det er et ønske at presse ikke er tilstede i kirkerommet under seremonien i Børsa kirke. Seremonien vil bli overført utenfor kirken gjennom høyttaler. De bildene som blir tatt skal være oversiktsbilder, og skal ikke gjenkjenne ansikter.

– Det er Dagbladets oppslag forrige tirsdag, der den siktede 18-åringen ble identifisert med fullt navn og bilde, som er bakgrunnen for at Dagbladet ikke er ønsket i begravelsen, sier sogneprest Stein Ellinggard til NRK Trøndelag.

Dagbladet holder seg borte

– Jeg vil ikke karakterisere hvorvidt avgjørelsen er rettferdig eller ikke. Begravelsen er en stund for offerets nærmeste familie, og vi vil selvsagt respektere deres ønsker, sier nyhetsredaktør i Dagbladet Morten Øverbye.

– Men vi synes det er spesielt at Dagbladet som så langt har respektert familiens ønsker, skal bli utestengt fra begravelsen, sier Øverbye til NRK Trøndelag.

Stein Ellinggard

Sogneprest Stein Ellinggard,

Foto: NRK

– Den beste løsningen

Ellinggard sier at de ikke kan tvinge noen som helst til å utebli, men at det er et sterkt ønske fra familiens side.

– Det har vært en sterk reaksjon på det Dagbladet gjorde, og vi tror derfor dette er den beste løsningen, sier Ellinggard.

Øverbye sier at Dagbladets reportere har vært nøye med å vise respekt for offerets familie.

– Vi synes derfor det er spesielt at vår dekning skal være så kontroversiell, sier Øverbye.

Dekker via nyhetsbyråer

Dagbladet kommer ikke til å ha noen journalister i nærheten av kirkeområdet.

– Nei, vi kommer ikke til å ha journalister i nærheten av kirken. Vi har vist stor respekt for ønskene fra Oda Moes familie i vår dekning av denne saken, og vil også gjøre det for begravelsen, sier Øverbye.

Men Dagbladet kommer ikke til å la være å skrive om begravelsen.

– Vi kommer til å dekke denne saken på Dagbladet.no og i papirutgaven, sier Øverbye.

Oda Moe

15 år gamle Oda Moe blei funnen drepen ved travbana i Børsa i Skaun. Hun begraves på Børsa kirke tirsdag.

Foto: Gøril Klemetsen

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?