NRK Meny
Normal

Dagbladet måtte forsvare seg

Under helgas journalistkonferanse på Hell måtte Dagbladet svare for seg i møte med journalister, prest og jentene som angrep håndteringen av drapet i Skaun.

- Vær varsom. Tenk over innholdet i sakene dere presenterer. Hva er viktig informasjon, hva trenger folk egentlig vite, spurte Astrid Almlid Andersen, elever ved Orkdal VGS ifølge journalisten.no .

Både Andersen og Ragnhild Heggem Fagerheim, begge elever ved Orkdal VGS, kritiserte medienes håndtering av drapssaken i Skaun, og særlig Dagbladets valg om å publisere både navn og bilde på den siktede to dager etter drapet.

- Provosert

Ifølge journalisten.no reagerte Andersen og hennes jevnaldrende sterkt på identifiseringen av en så ung siktet så tidlig i saken.

Lars Helle, var Dagbladets etikkredaktør i den perioden, og jentene hadde ifølge JO mange gode råde å komme med.

Jentene forklarte at de ikke ser behovet for å offentliggjøre slik informasjon, og fortalte at Dagbladets forside bidro til å provosere fram en stemning der ingen ville snakke med media.

- Kritisk

Sogneprest Stein Ellinggard og redaktør Anders Morken i lokalavisa Sør-Trøndelag satt i panelet sammen med Helle.

Under medienes hardkjør fungerte presten som et bindeledd mellom de familiene og media. Og Ellinggard var fortsatt sterkt kritisk til valgene Dagbladet tok.

- Liten støtte

Helle forsvarte Dagbladets identifisering av drapsmannen, men fikk lite støtte fra salen., ifølge journalisten.no .

Mentometeravstemningen ga knapt 12 prosents oppslutning om avisas navngiving og bildebruk, og støtten var bare marginalt sterkere da avstemningen ble gjentatt etter debatten

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år