NRK Meny
Normal

Cupfinalistene møtes på nytt

Semifinalen i fotball-NM for kvinner mellom Trondheims-Ørn og Lillestrøm blir en ren reprise av fjorårets finale som LSK vant 3–1.

ørn

Lillestrøm vant cupfinalen mot Trondheims-Ørn i fjor. Nå møtes lagene igjen i semifinalen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I dag ble det altså klart at Trondheims-Ørn må ta turen til Østlandet for å møte kanskje Norges beste kvinnelag i NM-semifinalen 12. september.

– Ingen ønsketrekning

– Det var ikke akkurat ønsketrekning for oss å få Lillestrøm i semifinalen, sier sportslig leder Kevin Ingebrigtsen i Trondheims-Ørn.

I kvartfinalen vant Trondheims-Ørn 4–2 borte mot Kolbotn etter ekstraomganger. Men Lillestrøm blir nok en vanskeligere motstander enn Kolbotn.

– Det blir spesielt tøft når vi må spille på bortebane. Vi hadde sett fram til en fest på hjemmebane i semifinalen. Det var en vanskelig trekning for oss, men skal du bli cupmester må du slå de aller beste. Vi får ta det som en utfordring, mener Ingebrigtsen.

Ledet 1–0

I fjor var det altså Lillestrøm som vant finalen i Telenor Arena, men Ørn-jentene ledet 1–0 ved pause og var ikke så langt unna favorittene fra Akershus.

– Jeg føler at vi har nærmet oss Lillestrøm mye de siste årene. I seriekampen tapte vi 3-2, men vi kunne fått poeng der. Tar vi et steg til, kan det bli en jevn og spennende semifinale 12. september, mener Kevin Ingebrigtsen.

I den andre semifinalen møtes Stabæk og Avaldsnes. Også den kampen spilles 12. september.