NRK Meny
Normal

Northug: – Veldig gledelig

Petter Northug er glad for at Coop nå bekrefter at de ønsker å fortsette sponsorsamarbeidet.

Northug

Petter Northug må si opp sin avtale med managmentselskapet Nye Høyder for at Coop skal fortsette å sponse hans satsing på langrenn.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er vår intensjon å fortsette vår avtale med Petter Northug, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus til NRK.no.

Det har lenge vært usikkert om hovedsponsoren ønsket å fortsette samarbeidet med langrennsløperen etter at han erkjente å ha kjørt i fylla.

– Vårt krav er at han kommer til enighet med Nye Høyder om å terminere avtalen de har seg i mellom, sier Paus.

Det kravet har Northug allerede signalisert at han stiller seg bak. Derfor er han glad for at Coop nå tydelig uttrykker at de fortsetter som sponsor.

– At Coop har intensjon om å fortsette samarveidet er veldig gledelig. Det er også min intensjon og mitt ønske, skriver Petter Northug i en sms til NRK.no via sin manager Are Sørum Langås.

Coop håper at partene skal komme til enighet så raskt som mulig.

– Vi håper selvsagt at dette kommer raskt på plass, men mer om disse samtalene vet jeg ikke, sier Paus.

Nye krav fra forbundet

Coop og Northug har hatt flere møter etter at skisterna ble tatt for fyllekjøring, og samtalene fortsetter nå.

Blant annet må partene diskutere hvordan de skal forholde seg til de nye kravene fra Norges Skiforbund, som denne uka har varslet at Petter Northug ikke kan brukes i Coop-markedsføring fra 1. november til april dersom han skal gå verdenscup og VM for Norge.

Skiforbundet krever også at Coops Northug-produkter plukkes ut av hyllene i denne perioden.

Verken Northug eller Coop har kommentert denne avgjørelsen, og Northug har etter det NRK erfarer ikke tatt en endelig avgjørelse på hvordan han skal forholde seg til vedtaket.

I dialog med Nye Høyder

Det var torsdag Coop gikk ut i media med kravet om at Petter Northug må bryte samarbeidet med Nye Høyder hvis de skal fortsette som sponsor.

Nye Høyder er selskapet som satte sammen, og driver, støtteapparatet for Northug da han gikk ut av landslaget for et år siden.

Northug har bekreftet at han ønsker å etterkomme dette kravet fra sin sponsor, og det pågår en dialog mellom Petter Northugs advokat Ola Haugen og Nye Høyders advokat Morten Brandhaug.

Det er uklart når forholdet mellom Northug og Nye Høyder kan bli avklart. Nye Høyder krever kompensasjon for å trekke seg fra den treårige avtalen allerede etter ett år.

– Det er vanlig forretningsskikk i norsk næringsliv at hvis man vil gå ut av en avtale, så setter man seg ned og prater om det og blir enige om å erstatte de tapene som vi eventuelt måtte ha, sa daglig leder Lars Christian Engen i Nye Høyder til NRK.no søndag.

Får fortsatt Nye Høyder-hjelp

Engen understreket samtidig at Nye Høyder i utgangspunktet ønsker å fortsette samarbeidet med Northug, med eller uten Coop som sponsor.

De første signalene om at Petter Northug ønsket å bryte samarbeidet med Nye Høyder, kom allerede før promillekjøringen søndag 4. mai.

Ifølge Lars Christian Engen ble temaet tatt opp på et møte av Petter Northugs far, John Northug. John Northug er for øvrig også er ansatt i Nye Høyder, hvilket understreker kompleksiteten i situasjonen.

Også manager Are Sørum Langås, som fortsatt er Petter Northugs nærmeste støttespiller og mediekontakt, er også ansattt i Nye Høyder – et firma Northug nå altså ønsker å bryte samarbeidet med

Audi avventer

Mens Coop torsdag bekrefter at de ønsker å fortsette sitt sponsorsamarbeid med Petter Northug, har Audi ikke bestemt seg for om de blir med videre som Northug-sponsor.

– Status for vår del er at vi er i dialog med teamet rundt Petter og har hatt en god samtale med dem. Vi skal ha flere møter med flere parter, vi har noen flere spørsmål vi ønsker svar på, sier informasjonssjef Marius Tegneby til NRK.no.

Som kjent kommer Petter Northug neppe til å kunne kjøre bil i nær framtid.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.