Hopp til innhold

Lisa Williams snakker med de døde i kveld

Trønderne gjør som resten av landet og går mann av huse for å møte mediumet og klarsynte Lisa Williams fra England.

Lisa Williams

Lisa Williams er klar for det andre av to show i Trondheim i helga.

Foto: NRK

En av de som gleder seg til kveldens seanse er X Faktor-vinner Chand Torsvik.

– Dette blir spennende. Jeg vet ikke helt hva jeg går til, men Lisa Williams er ei spennende dame, sier Chand som søndag tar turen fra Namsos til Olavshallen for å oppleve den synske superstjernen som snakker med de døde.

– Alle ønsker fred med seg selv

Chand Torsvik

Chand Torsvik gleder seg til å møte Lisa Williams.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Namsosingen, som ble landskjent da han stakk av med seieren i X Faktor i fjor, har sans for det overnaturlige og lar seg fascinere av at alt ikke kan forklares.

– Jeg tror det er noe rundt oss og at det finnes krefter vi ikke kan se. Det er mer mellom himmel og jord enn vi kan fatte, mener 28-åringen.

Selv synger han om usynlige krefter og varme hender. Han har også gjennom flere år fått råd og hjelp fra Joralf Gjerstad. Chand ble faktisk heltidsmusiker etter å ha besøkt Snåsamannen.

Som artist merker han at mange gjennom musikken er på søken.

– Folk tar tak i tekster og melodier, alle er på leting etter noe. Alle vil vel ha fred med seg selv på en aller annen måte.

Kontakt med de døde

Chand tar turen til Olavshallen i kveld med et åpent sinn. Han vet ikke helt hva som venter han.

– Men jeg skal følge godt med.

Lisa Williams er på Norges-turné, og har allerede holdt to utsolgte show i Bergen. Begge forestillingene i Trondheim er utsolgt, det samme er de to som venter i Oslo konserthus neste uke.

Det verdenskjente mediumet er begeistret over mottakelsen hun har fått i Norge.

Og hun vil prøve å komme i kontakt med de døde.

– Jeg har en egen evne. Jeg kan kommunisere med den andre siden. Hvis noen har gått bort, kan jeg formidle beskjeder og hjelpe dem med overgangen til livet i det hinsidige. Jeg vil gi dem som fortsatt lever den samtalen de så sterkt ønsker, sier Lisa Williams til NRK.

Williams oppdaget sin spesielle evne da hun var fire år. Da tenkte hun ikke så mye over det og trodde det var normalt.

Blant annet kunne hun se hender, ansikter og folk komme ut av vegger. Først da hun ble eldre skjønte hun at ikke alle andre så det samme som henne.

Hun forklarer at åndene komme til henne.

– Det begynner med at jeg hører stemmer og ser ting. Jeg bruker alle sansene så jeg kan føle berøring eller smerte fra noen. Så gir jeg beskjeden videre.

Forstår skepsisen

Williams møter ofte folk som er kritiske til det hun driver med. Og hun forstår dem.

– Absolutt. Jeg var ganske skeptisk selv som ungdom. Jeg vokste opp med en far som var ateist, og det var først i fjor han fortalte meg at han tror på meg.

Lisa Williams elsker å opptre live. Og hun merker at åndene blir påvirket av både hennes og publikums energi.

– Hvis publikum er energisk og morsom å være sammen med, er det enkelt. Hvis det er mye spenning og intensitet i salen blir det vanskeligere. Åndene vil ha det gøy, forteller hun.