Celine vant MGP

Celine Helgemo fra Orkdal vant MGP Nordic 2007.

Celine på scenen

Det var 8 deltakere - to fra hvert land - som startet i lørdagens finale, og i superfinalen deltok en artist fra hvert land. Celine møtte Finlands Linn, svenske Vendela og danske Mathias i superfinalen.

Celine mgpjr

I den endelige avstemninga fikk Celine flest stemmer både i Sverige og Danmark og nest mest i Finland.

Det var svært jevnt. Celine fikk 11 358 stemmer og var bare 143 poeng foran svenske Vendela.

Inspirert av pappa

Melodi Grand Prix Nordic er en sangkonkurranse for unge mellom 8 og 15 år. I konkurransen deltar vinnerne og andreplassen fra Lilla Melodifestivalen i Sverige og Melodi Grand Prix Junior Norge, Danmark og Finland.

Celine vant den norske finalen alerede i juni. Hun er 12 år, inspirert av Pink og sin pappa, som er sanger i et rockeband. 12-åringen har ikke tatt sangtimer, men får god trening på sin karaokemaskin.

Sangen "Bæstevænna" er en melodiøs rocker Celine har skrevet om sin beste venninne, Astrid, som hun desverre måtte flytte fra. Hun har skrevet flere sanger, og kom denne uka ut med egen plate.

Malin Reitan

Malin Reitan på årets Selbufestival

Trønderdominans

Celine Helgemo er ikke den første trønderen som gjør det godt i MGP jr. I 2006 vant Ole Runar Engdal Gillebo fra Kyrksæterøra den norske finalen. Han ble nr. 3 i den nordiske finalen.

I 2005 var det Malin Reitan fra Byåsen i Trondheim som vant den norske finalen. Den gangen var det europeisk finale og der kom Malin på en tredje plass.