Kjører 3000 kilometer i disse vraka

250 kreativt utsmykkede biler gjorde seg bemerka i Trondheim i dag.

Billige vrak inntok Trondheim i dag tidlig.

Deltagerne har oppdaga at det er mye elg i Sverige og Norge. Her har en bil fått et ublidt møte med en bamse-versjon av dyret

Arrangør av Carbage Run, Bram Eigenraam

Bram Eigenraam er blant arrangørene av løpet.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen / NRK
Tim Overeem kjører Carbage Run

Tim Overeem og kompisene kjører en gammel Volvo. Ikke uventa har de hatt litt trøbbel med vinterføret på veiene med den bilen.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen / NRK

Du har kanskje hørt om luksusbilløpet Gumball 3000 hvor svindyre sportsbiler suser igjennom Europa. Carbage Run må være Gumballs rake motsetning.

– Eneste regel for dette løpet er at bilene ikke skal koste mer enn 500 euro. Med disse bilene skal de kjøre flere tusen kilometer gjennom Skandinavia, sier arrangøren av rallyet, Bram Eigenraam.

På sin ferd gjennom Skandinavia var bilene i dag kommet til Trondheim hvor de satte sitt preg på Bakklandet. Flere av bilene er pynta med alt i fra påkjørte elgbamser, juletrær, likkister til farger i alskens kombinasjoner.

Selv om de kaller dette for et rally, så handler det ikke om å komme først i mål.

Les også: Kjører gumball med verdensstjerner: – Det er litt surrealistisk

Saken fortsetter under bildet

Delagere under Carbage Run

Når bilene er billige så trenger man heller ikke være så redd for å sitte på taket på dem.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen / NRK
Eldre Volvo i Carbage Run

Volvoer av denne typen ser vi ikke hver dag i Norge en gang. Spesielt ikke versjoner til rundt 4500 kroner.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen / NRK
Dekorert bil

Krimskramset på taket hjelper trolig ikke på drivstofforbruket til denne gamle kjerra.

Foto: Amanda Dahlberg-Knudsen / NRK

Fra Nederland til Sverige

– I løpet av hver etappe skal de løse noen oppgaver. De går som regel ut på å gjøre ting sånn at de havner i situasjoner de vanligvis ikke ville havna i, sier Eigenraam.

Under onsdagens etappe skulle de blant annet spise gul snø og dokumentere dette. På dagens etappe må de få tak i ei sild på en fabrikk og finne en svensk dame med et spesielt navn som de skal kjøre til målstreken i Mora.

– Det skjer mye tullete ting under løpet. Det sprøeste som har skjedd så langt var ikke under selve løpet. I København gikk en av deltagerne i søvne på hotellet og inn på en dansk viking sitt rom. Han ble jaga ut og fikk et lite merke i ansiktet etter den hendelsen, sier en av deltagerne, Tim Overeem

Under vinterens Carbage Run kjører deltagerne fra Emmen i Nederland til Norrköping i Sverige. På turen nordover stopper de i Trondheim før de kjører inn i Sverige igjen.

Trøbbel på snøen

Deltagerne er i all hovedsak fra Nederland og noen få Belgia. De har derfor ikke all verden med erfaring med å kjøre på vinterføre.

– Onsdag var det mye snø og mange satte seg fast i den. Noen kjørte av veien også. Det blir fort litt galskap når vi kommer med disse bilene, sier Overeem.