NRK Meny
Normal

Byrkjeflot føler seg forhåndsdømt

LO-leder Arne Byrkjeflot i Trondheim tar nå til motmæle mot LO-ledelsen sentralt, og sier han opplever det som har kommet som en forhåndsdom mot han.

Arne Byrkjeflot, leder LO i Trondheim

Arne Byrkjeflot mener LO-ledelsen har forhåndsdømt han.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Gerd Kristiansen

LO-leder Gerd Kristiansen er kritisk til Byrkjeflots handlemåte.

Foto: Trond Isaksen

Arne Byrkjeflot har fått kritikk fordi han innledet et forhold til en ung, kvinnelig tillitsvalgt i Trondheim. LO-leder Gerd Kristiansen har uttalt at hun er kritisk til Byrkjeflots handling.

Hard kritikk

– Arne Byrkjeflot har vist grovt sviktende dømmekraft som ikke er forenlig med å være ledende tillitsvalgt i LO, uttalte Gerd Kristiansens rådgiver i LO, Wegard Harsvik, til Adresseavisen i forrige uke.

Dette får Byrkjeflot og hans advokat Harald Stabell til å reagere.

– Byrkjeflot opplever dette som en forhåndsdom mot han som kan påvirke LO i Trondheim når de skal ta standpunkt til tillit eller ikke på det ekstraordinære årsmøtet 10. desember, skriver advokat Harald Stabell i et brev til LO sentralt.

Stabell understreker at Byrkjeflot ikke har brutt lover, regler eller vedtekter i LO i denne saken.

LO lokalt har tillit

Harald Stabell

Harald Stabell er Arne Byrkjeflots advokat.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

– LO har heller ikke foretatt en egen undersøkelse av de faktiske forhold i saken, skriver Stabell i brevet som NRK har fått tilgang til.

LO i Trondheim uttrykte så seint som i forrige uke at de fortsatt har tillit til Arne Byrkjeflot som LO-leder.

– Vi krever nå at LOs sekretariat gjennomfører en grundig undersøkelse av saken, og at Byrkjeflot får mulighet til å komme med tilsvar og møte de som skal ta avgjørelsen i saken. Vi mener også at konklusjonen som er trukket av LO-leder Gerd Kristiansen og LO-advokat Atle Sønsteli Johansen må trekkes tilbake inntil saken er ferdig behandlet, mener Harald Stabell.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.