Byrkjeflot føler seg forhåndsdømt

LO-leder Arne Byrkjeflot i Trondheim tar nå til motmæle mot LO-ledelsen sentralt, og sier han opplever det som har kommet som en forhåndsdom mot han.

Arne Byrkjeflot, leder LO i Trondheim

Arne Byrkjeflot mener LO-ledelsen har forhåndsdømt han.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Gerd Kristiansen

LO-leder Gerd Kristiansen er kritisk til Byrkjeflots handlemåte.

Foto: Trond Isaksen

Arne Byrkjeflot har fått kritikk fordi han innledet et forhold til en ung, kvinnelig tillitsvalgt i Trondheim. LO-leder Gerd Kristiansen har uttalt at hun er kritisk til Byrkjeflots handling.

Hard kritikk

– Arne Byrkjeflot har vist grovt sviktende dømmekraft som ikke er forenlig med å være ledende tillitsvalgt i LO, uttalte Gerd Kristiansens rådgiver i LO, Wegard Harsvik, til Adresseavisen i forrige uke.

Dette får Byrkjeflot og hans advokat Harald Stabell til å reagere.

– Byrkjeflot opplever dette som en forhåndsdom mot han som kan påvirke LO i Trondheim når de skal ta standpunkt til tillit eller ikke på det ekstraordinære årsmøtet 10. desember, skriver advokat Harald Stabell i et brev til LO sentralt.

Stabell understreker at Byrkjeflot ikke har brutt lover, regler eller vedtekter i LO i denne saken.

LO lokalt har tillit

Harald Stabell

Harald Stabell er Arne Byrkjeflots advokat.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

– LO har heller ikke foretatt en egen undersøkelse av de faktiske forhold i saken, skriver Stabell i brevet som NRK har fått tilgang til.

LO i Trondheim uttrykte så seint som i forrige uke at de fortsatt har tillit til Arne Byrkjeflot som LO-leder.

– Vi krever nå at LOs sekretariat gjennomfører en grundig undersøkelse av saken, og at Byrkjeflot får mulighet til å komme med tilsvar og møte de som skal ta avgjørelsen i saken. Vi mener også at konklusjonen som er trukket av LO-leder Gerd Kristiansen og LO-advokat Atle Sønsteli Johansen må trekkes tilbake inntil saken er ferdig behandlet, mener Harald Stabell.