Normal

Bygger idrettspark i Dødens Dal

Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) planlegger høyteknologisk idrettsanlegg på UKAs konsertarena.

Full fest utenfor teltet i Dødens Dal under Uka-09
Foto: Arne Kristian Gansmo

– Målet er å lage et anlegg i Høgskoledalen som kan bli benyttet av mange forskjellige interesser. Det vil bli laget nye sandvolleyballbaner og basketbane i tillegg til en kunstgressbane med undervarme for fotball, forklarer velferdsdirektør Anders Stenvig i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) til studentavisa Under Dusken .

Nyskapende teknologi

En kombinert kunstisbane og solscellepanel skal bidra med energi til å drifte anlegget vinterhalvåret. Dette har tidligere kun vært gjennomført noen få steder. Prosjektet er nå i planleggingsfasen, og det hele skal stå klart i 2011.

Kan miste konsertarena

En utbygging i Dødens Dal kan få konsekvenser for UKA, som benytter området til konsertarena. Tidligere har artister som Dumdum Boys, Muse, Seigmen og Jay-Z fylt sirkusteltet i Dødens Dal.

– Om UKA mister Høgskoledalen som konsertarena kan det bli vanskelig å arrangere konserter av samme størrelse som tidligere. Det er en betydelig svakhet ved Trondheim som kulturby at det ikke finnes noen optimal arena for de virkelig store artistene, sier UKEsjef Torgeir Bryge Ødegården til Under Dusken.