NRK Meny
Normal

Bygger eget hotell for sykler

Trøndelag får om få uker sitt første offentlige sykkelhotell. Det blir nå bygd ved Stjørdal stasjon, etter mønster fra andre sykkelhotell sør i landet.

Sykkelhotell i Stjørdal

Asbjørn Andersen, nestleder i Stjørdals-Blink sykkel (til venstre) og regiondirektør Tore Arntzen i Rom Eiendom gleder seg til å ta i bruk sykkelhotellet i Stjørdal.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Sykkelhotellet koster 1,7 millioner kroner, og det er Rom Eiendom, Bane Nor og Nord-Trøndelag fylkeskommune som betaler regningen.

68 plasser

Ifølge utbyggerne skal dette bli en trygg plass å parkere sykkelen for reisende, uten at en trenger være redd for sykkeltyveri.

– Her blir det plass til 68 sykler med lås. Stjørdal er jo et knutepunkt og vi opplever stor trafikkøkning på Trønderbanen. Det er mange som sykler til og fra jernbanen i dag, og vi vil gi et enda bedre tilbud som igjen vil gi enda flere syklende, sier regiondirektør Tore Arntzen i Rom Eiendom.

Nord-Trøndelag fylkeskommune har også støttet prosjektet med noen hundre tusen kroner, forteller fylkesråd for samferdsel Tomas Iver Hallem.

– Bedre folkehelse

– Det vil føre til økt sykling og bedre folkehelse. Samtidig vil vi utvikle stasjonsområdene fordi Trønderbanen framover vil knytte Trøndelag enda tettere sammen, mener Hallem.

Asbjørn Andersen i Stjørdals-Blink sykkel er også glad for det nye sykkelhotellet.

– En del har jo så dyre sykler at de har kviet seg for å sette dem igjen på de vanlige sykkelplassene. Her får de jo en mye sikrere plass, sier Andersen.

Sykkelhotellet i Stjørdal

Slik vil sykkelhotellet se ut når det står ferdig om kort tid.

Foto: ROM Eiendom