NRK Meny
Normal

Bygger bil til Elvisparade i USA

Hun har seks måneder på seg til å bygge ferdig drømmebilen som skal lede Elvisprosesjonen i Memphis 30 år etter rockekongens død.

Hun er født på Hell og heter Maria De`Moon. Hobbyen er bil og Elvis Presley.

Hun har ikke oversikt lenger over hvor mange timer hun har jobbet på Cadillacen fra 1958, men det er heller ikke så viktig. Det som betyr noe er at bilen blir slik hun har drømt om.

Slik så bilen ut da Maria startet prosjektet i fjor sommer. At bilen er en Cadillac er ingen tilfeldighet, det var nemlig yndlingsmerket til Elvis. Nå drømmer hun om å lage en bil som er Kongen verdig.

Maria har dårlig tid, og i tillegg mangler hun over en halv million kroner før bilen kan stå ferdig. For i august har Maria en avtale med Elvis Presley Limited. Da skal hun til USA og kjøre først i prosesjonen som markerer at det er 30 år siden rockekongen døde.

Mangler en halv million kroner

Nå begynner bilen å ta form, men pengemangelen kan stoppe hele prosjektet. Bare halvparten av er ferdigfinansiert. 24 åringen som er både biloppretter og lakkerer gjør det meste selv, men noe må hun sette bort.

Av budsjettet på 1,2 millioner kroner har hun klart å skaffe halvparten, men nå er kontoen tom. Og i dag har Maria fått beskjed om at hennes viktigste støttespiller for den siste delen av finansieringen faller fra.

 

Marias Elvis-bil
Foto: MidtNytt / NRK

 

- Jeg bruke alltid å ha en plan B, men denne gangen har jeg ikke det, sier Maria.

Samtidig som Maria lurer på hvordan hun skal få bilen ferdig, står børsemaker Jens Gynnild i Soknedal og sliper videre på trestykket av valnøtt som skal bli dashbordet i den nye bilen. Han er ikke bekymret for hverken prosjektet eller pengemangelen.

Optimister

- Jeg har tro på at det skal gå bra. Jeg hadde ikke tatt på meg dette arbeidet hvis jeg ikke trodde det ville gå i orden, sier Gynnild.

Også på Ler er de optimister. Her trekkes interiøret med spesialhud og stoffer, og salmaker Sigurd Stensås ved Rantex Flaarønning er skråsikker på at Maria klarer å skaffe til veie de 600.000 kronene hun mangler.

- Hun er tøff som starter dette, men hun får det nok til. Hun er så engasjert og sikker på hvordan hun vil ha det, sier Stensås. Arbeidet han utfører vil koste mellom 50 og 100 000 kroner.

NRK Trøndelag følger Maria på veien mot drømmen. Til sommeren må bilen være ferdig, og i august er planen at hun skal kjøre først i prosesjonen som markerer at det er 30 år siden Elvis døde.