Byåsen vant

Byåsen vant den første av tre mesterligakvalifiseringskamper mot franske Metz.

Vigdis Hårsaker i kamp mot den ungarske spilleren Erika Kirsner.

Vigdis Hårsaker scoret 10 mål mot franske Metz

I fredagens kamp i Nidarøhallen vant Byåsen 33-32 etter at lagene hadde fulgt hverandre gjennom mesteparten av andre ongang.

Byåsen ledet med 6 mål midt i første omgang, men Metz avsluttet omgangen sterkt og reduserte ledelsen til 18-16 ved pause.

Det franske laget tok tidlig føringen, og ledet 3-1 etter fem minutter. Da våknet imidlertid hjemmelaget, og viste Metz at det ikke er bare-bare å komme til Trondheim og vinne.

Byåsen gav aldri Metz ledelsen i andre omgang, men lagene scoret stort sett annenhver gang, og ledelsen var aldri større enn to mål.

Vigdis Hårsaker ble Byåsens toppscorer med 10 mål.

To kamper til

Byåsen møter Milli Piyango (Tyrkia) lørdag kl. 16.10 og avslutter mesterligakvalifiseringen søndag mot HC Dinamo (Russland) kl. 18.00.

Vinneren av turneringen gå til mesterligagruppe D og møter danske Viborg HK, slovenske RK Krim Mercator og tyske FC Nürnberg Handball.