NRK Meny
Normal

Byåsen tok sitt tiende sølv på rad

Byåsen trakk det lengste strået i den avgjørende sølvkampen mot Tertnes, mens Levanger rykker ned.

Tonje Nøstvold

Tonje Nøstvold og Byåsen kan juble for sølv i eliteserien.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Før den siste serierunden lå Tertnes på sølvplass, med samme poengsum som Byåsen. Trønderne var avhengig av seier mot Tertnes i den siste kampen for å ta sølvet.

Lagene fulgte hverandre tett, men de siste ti minuttene dro Byåsen ifra. Anført av en meget god Terese Pedersen og Raja Toumi i scoringsform kunne til slutt Byåsen innkassere en solid 24–20 seier mot laget fra Bergen.

– Jeg er veldig fornøyd og synes det var deilig at vi tok sølvet. Dette er den sølvmedaljen som har smakt best i løpet av mine åtte år i Byåsen, sier Camilla Herrem.

Dette er Byåsens tiende sølv på rad.

Skuffelse i Tertnes-leiren

Med sine seks scoringer ble Linn Gossè Tertnes sin toppscorer i kampen, dessverre for laget fra Bergen holdt ikke det. Gossè og resten av Tertnes-spillerne måtte ta til takke med bronse.

– Jeg er utrolig skuffa, det er kjipt å stå her med bronsemedalje. Det var en fight fra kampen startet til fløyta gikk, sier Linn Gossè.

Levanger rykket ned

På den nedre delen av tabellen kjempet Levanger en drastisk kamp for å overleve i eliteserien. Laget fra Nord-Trøndelag måtte vinne bortekampen mot Storhamar for å ha en mulighet til å berge plassen.

Kampen mot Storhamar var lenge jevn, men Levanger tapte til slutt 28–21 og rykker dermed ned til førstedivisjon.