Byåsen til mesterligaen

Byåsen imponerte i helgens kvalifisering og sørget for at Norge får to lag i kvinnenes mesterliga i håndball.

Terese Pedersen

Terese Pedersen storspilte i mål

Søndag ble hjemmelaget Metalurg Skopje slått 20-17 i en tøff kamp. Anført av keeper Terese Pedersen og sjumålsscorer Marta Tomac leverte trondheimslaget en imponerende kamp og sikret seg mesterligaplass i gruppe A.

Motstandere der blir danske Midtjylland, montenegrinske Buducnost Podgorica og tyske Thüringen.

Lørdag vant Byåsen 27-22 over tsjekkiske Veseli i semifinalen i sin kvalifisering.
Det var tøffe tak fra start i finalen mot Metalurg, og allerede etter åtte minutter hadde dommeren delt ut seks gule kort. Byåsen holdt nullen de åtte første minuttene og gikk til pause med 12-8-ledelse.

Storspill av keeper Pedersen

Metalurg startet bra i annen omgang, og snaut halvveis sto det 15-16. Byåsen-spillerne holdt hodet kaldt da det kokte, og takket være Pedersens storspill i målet bak et meget godt forsvar vippet kampen i norsk favør.

Øvrige kvalifiseringsturneringer i helgen ble vunnet av Viborg (Danmark), Randers (Danmark) og Buxtehude (Tyskland). Viborg går inn i gruppen med tittelforsvarer Larvik, Krim Ljubljana (Slovenia) og Podravka Koprivnica (Kroatia).

Tertnes sjanseløs

Tertnes var sjanseløs i sin kvalifisering med nimålstap for svenske Sävehof lørdag. Svenskene tapte søndag finalen mot Randers.

Tertnes slo tyske Dalfsen i kamp om 3.-plassen og slipper dermed å gå inn i cupvinnercupen allerede i 2. runde. Bergenslaget får i stedet vente til 3. runde.