NRK Meny
Normal

Byåsen til e-cupfinale

Byåsen er klar for finalen i europacupen for cupvinnere etter at laget lørdag spilte uavgjort mot spanske Union Ribarroja på bortebane.

Byåsen - Union Ribarroja
Foto: Byåsen Håndball

 

 

Sammenlagtseieren ble så knapp som overhodet mulig. I Spania ble resultatet 30-30 - I Trondheim ble 29-29 mellom lagene.

Byåsen går dermed til finalen på bortemålsregelen. Laget scoret ett mer mål på bortebane enn det spanske laget.

Byåsen-jentene spilte en dårlig første omgang og ved pause lå de fem mål bak spanjolene, 18-13. 

I andre omgang kom Bypsen sterkt tilbake, ikke minst fungerte samarbeidet med strekspiller Marit Malm Frafjord svært bra. Hun ble kampens toppscorer med 10 mål.

Et kvarter ute i den andre omgangen var Byåsen ajour med 24-24, og åtte minutter før slutt var stillingen 27-27. 

Historisk

Etter kampen var det en enorm glede i garderoben! Jentene er historiske som de første i Bypsen som har ført laget til finale i europacup.

- Kan nesten ikke tro det, dette var utrolig gøy! Vi har alltid pleid å tape disse kampene her, men nå gikk det vår vei. Vi gjorde jobben i starten av andre og hentet dem opp. Etter dette ble det jevnt. Vi måtte fortsette å kjøre på. Vi lyktes halveis med dette, men begge lag bommet endel på slutten. Spanjolene var veldig sliten og frustrerte på slutten, men vi klarte å holde det oppe, forteller en svært glad Gøril Snorroeggen til Byåsens hjemmeside.

- De er langt mer rutinert enn oss, og det er deilig da å vinne slike kamper. Nå får vi håpe på en pils til maten... - det har vi vel fortjent, smiler kaptein Marit Malm Frafjord.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.