Byåsen tapte seriefinalen

Det var aldri noen tvil i lørdagens seriefinale. Larvik-spillerne storspilte til seier over Byåsen og kunne juble for seriegull. Akkurat som vanlig, med andre ord.

Larviks Heidi Løke ( til høyre) under seriefinalen mellom Larvik og Byåsen

Seriefinalen mot Byåsen ble aldri en spennende affære. Til det var Larvik-spillerne for suverene med 29-21-seier. Klubben har dominert norsk kvinnehåndball de siste årene og står med ni titler siden årtusenskiftet. Bare i 2004 ble det en annen mester. Da gikk Nordstrand til topps.

I år fikk Larvik kamp til døren på tabellen. Byåsen nektet å la utenomsportslig turbulens ødelegge, og trønderklubben kunne ha kapret tittelen med seier i siste runde. Men Larvik er suverene i Bergslihallen. Et tap der virket svært usannsynlig.

14-5 til pause

Sist Larvik tapte på egen parkett var 14. mars 1999. Byåsen ble feid av banen fra start lørdag. Lene Rantala sto som en mur i Larvik-buret, og gulljentene var effektive foran mål.

Allerede i første omgang ble kampen avgjort. Larvik gikk til pause med 14-5-ledelse. Derfor var kanskje ikke motivasjonen på topp i bortelaget etter hvilen. Byåsen kom mer med i kampen, men var aldri i nærheten av riktig å true vestfoldingene.

Heidi Løke ble kampens toppscorer med ni nettkjenninger, mens Kristinastatuett-vinner Linn-Kristin Riegelhuth bidro med åtte mål. Når Rantala i tillegg gjorde en av sine beste kamper på lang tid, ble det ikke mye spenning for de 1200 tilskuerne.

Fortet ble stående

Dermed endte det med åttemålsseier og gulljubel. Jentene kunne også juble over at «Fort Bergslihallen» blir stående i historien. Kampen var nemlig den siste seriekampen før Larvik flytter til en ny hjemmebane.
Rekorden som er satt i den pensjonerte hallen, er lite annet enn imponerende. Bare ett lag har tatt poeng der på 2000-tallet. Det var Byåsen som greide 22-22 i 2001.