NRK Meny
Normal

Byåsen håper på et Europa-eventyr

Byåsens kvinnelag håper å nå sluttspillet i EHF-cupen når de møter rumenske H.C. Dunarea Braila over to kamper i den tredje kvalifiseringsrunden.

Ida Alstad Byåsen

Ida Alstad og de andre Byåsen-spillerne håper å nå sluttspillet i EHF-cupen.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Første kamp går på bortebane søndag ettermiddag. Det rumenske laget leder den hjemlige serien, og blir en tøff motstander.

– Kan gå videre

Geir Helbostad

Geir Helbostad er teamkoordinator i Byåsen.

Foto: Byåsen Håndball

– De leder jo serien foran Bucuresti som vant Champions League i fjor, men vi har sett videoer av laget og tror vi har en sjanse. Klarer vi å begrense tapet til et par-tre mål, kan vi gå videre, mener Geir Helbostad som er teamkoordinator i Byåsen.

I den forrige kvalifiseringsrunden i EHF-cupen slo Byåsen Tertnes fra Bergen med 62–53 sammenlagt. I den hjemlige serien vant Byåsen 42 – 30 mot Gjerpen på onsdag, og laget ligger på fjerdeplass med 12 poeng. Men Europa er også viktig for trondheimsklubben.

– Vi er jo kanskje best i Norge på å utdanne gode håndballspillere. Seks av de 16 spillerne i EM-troppen har jo gått gradene i Byåsen. Og for jentene er det veldig viktig å få god matching i Europa, mener Helbostad.

Ungt lag

Han har fulgt klubben i en årrekke, og har stor tro på det unge laget som trenes av Arne Høgdahl og Roger Kvannli.

– Vi har jo mange unge spillere, men også mer erfarne som Ida Alstad, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade, understreker han.

Neste søndag er det returkamp mot H.C. Dunarea Braila, og den skal spilles i Stjørdal.

– Vi skal være hele Trøndelags lag, og har spilt på Røros og nå i Stjørdal. Vi håper på fullsatt hall og stor stemning som kan løfte oss inn i sluttspillet i EHF-cupen etter jul. Det gir oss ikke noe økonomisk, men er svært viktig for den sportslige utviklingen, mener Geir Helbostad i Byåsen.