Byåsen endelig i pluss

Byåsen Håndball fikk et overskudd på nesten en halv million kroner i årsregnskapet for 2007.

Byåsen
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Det var et svært fornøyd styre i Byåsen Håndball elite som i går endelig kunne presentere positive tall for årsmøtet.

- Byåsens økonomi er på rett vei. Det er nok første gang vi har overskudd i dette århunderet, forteller daglig leder Torbjørn Balstad.

Takker sponsorene

Med et overskudd på 468 000 kroner, har det vært en resultatforbedring på omtrent en og en halv million kroner i forhold til i fjor.

Driftskostnadene er kuttet med 400 000 kroner, blant annet ved lønnskutt i administrasjonen. Balstad sier klubben først og fremst kan takke gode sponsoravtaler for det positive resultatet.

- Det var en tøff utfordring for næringslivet kaster ikke nye penger etter gammel moro, så vi måtte vise til mye dokumenatsjon for at dette var liv laga, sier Balstad.

- Kan puste ut

Den dårlige økonomien til Byåsen håndball har flere ganger fått alvorlige konsekvenser. De startet med minuspoeng i serien i høst og i 2007 satte Håndballforbundet klubben under streng overvåking, i tillegg til at de ble nektet å skrive kontrakt med nye spillere.

Nå er positive tall både betryggende og motiverende for spillere og administrasjon.

- Det er helt nødvendig at vi kan sette tæring etter næring. framtiden er lys selv om det fortsatt er tøft, sier Balstad.

Video fra Trøndelag

Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes