NRK Meny
Normal

Byåsen endelig i pluss

Byåsen Håndball fikk et overskudd på nesten en halv million kroner i årsregnskapet for 2007.

Byåsen
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Det var et svært fornøyd styre i Byåsen Håndball elite som i går endelig kunne presentere positive tall for årsmøtet.

- Byåsens økonomi er på rett vei. Det er nok første gang vi har overskudd i dette århunderet, forteller daglig leder Torbjørn Balstad.

Takker sponsorene

Med et overskudd på 468 000 kroner, har det vært en resultatforbedring på omtrent en og en halv million kroner i forhold til i fjor.

Driftskostnadene er kuttet med 400 000 kroner, blant annet ved lønnskutt i administrasjonen. Balstad sier klubben først og fremst kan takke gode sponsoravtaler for det positive resultatet.

- Det var en tøff utfordring for næringslivet kaster ikke nye penger etter gammel moro, så vi måtte vise til mye dokumenatsjon for at dette var liv laga, sier Balstad.

- Kan puste ut

Den dårlige økonomien til Byåsen håndball har flere ganger fått alvorlige konsekvenser. De startet med minuspoeng i serien i høst og i 2007 satte Håndballforbundet klubben under streng overvåking, i tillegg til at de ble nektet å skrive kontrakt med nye spillere.

Nå er positive tall både betryggende og motiverende for spillere og administrasjon.

- Det er helt nødvendig at vi kan sette tæring etter næring. framtiden er lys selv om det fortsatt er tøft, sier Balstad.