NRK Meny
Normal

Byåsen endelig i pluss

Byåsen Håndball fikk et overskudd på nesten en halv million kroner i årsregnskapet for 2007.

Byåsen
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Det var et svært fornøyd styre i Byåsen Håndball elite som i går endelig kunne presentere positive tall for årsmøtet.

- Byåsens økonomi er på rett vei. Det er nok første gang vi har overskudd i dette århunderet, forteller daglig leder Torbjørn Balstad.

Takker sponsorene

Med et overskudd på 468 000 kroner, har det vært en resultatforbedring på omtrent en og en halv million kroner i forhold til i fjor.

Driftskostnadene er kuttet med 400 000 kroner, blant annet ved lønnskutt i administrasjonen. Balstad sier klubben først og fremst kan takke gode sponsoravtaler for det positive resultatet.

- Det var en tøff utfordring for næringslivet kaster ikke nye penger etter gammel moro, så vi måtte vise til mye dokumenatsjon for at dette var liv laga, sier Balstad.

- Kan puste ut

Den dårlige økonomien til Byåsen håndball har flere ganger fått alvorlige konsekvenser. De startet med minuspoeng i serien i høst og i 2007 satte Håndballforbundet klubben under streng overvåking, i tillegg til at de ble nektet å skrive kontrakt med nye spillere.

Nå er positive tall både betryggende og motiverende for spillere og administrasjon.

- Det er helt nødvendig at vi kan sette tæring etter næring. framtiden er lys selv om det fortsatt er tøft, sier Balstad.

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.