NRK Meny
Normal

Buss tatt av vinden på Dovrefjell

En buss med 13 passasjerer om bord ble tatt av en vindkule og havnet i grøfta på E6 på Dovrefjell natt til onsdag. Ingen personer kom til skade i utforkjøringen.

Laster kart, vennligst vent...

Bussen ble tatt av den sterke vinden ved Fokstua på E6 natt til onsdag.

Fokstua E6

Det var snø og sterk vind over E6 på Dovrefjell natt til onsdag.

Foto: Webkamera, Statens vegvesen

Meldingen om utforkjøringen ved Fokstua på E6 i Oppland kom klokka 01.45. Sjåføren skal ha mistet kontrollen over bussen da han ble tatt av en vindkule.

– Blåste i grøfta

– Bussen ble blåst av veien og ut i grøfta. En person ble kjørt til sykehus etter å ha klaget på litt smerter i magen, men det ble omtalt som lettere skader. Ellers ser det ut til å ha gått veldig bra, forteller operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

Ifølge VG veltet bussen over på siden. Bussen var på vei fra Trondheim til Bergen.

E6 er stengt

Det er svært glatte forhold med mye snø og kraftig vind i området. Onsdag morgen opplyser Gudbrandsdal politidistrikt at E6 på Dovrefjell er stengt inntil videre. Alternativ omkjøring går via riksvei 3.

– Det endte med at alle passasjerene ble kjørt ned til Dombås med ambulanser, politibiler og brannbil. Der fikk alle en helsesjekk og har vært på Dombås hotell fram til de nå har fått ny buss som går videre til Stryn, forteller operasjonslederen.

Politiet opplyser at lystavla med vindmåler på stedet ikke virket da bussen ble blåst av veien.