Bunnpris-gründer Trond Lykke er død

Trond Lykke døde tirsdag formiddag 74 år gammel. Lykke var grunnlegger av Bunnpris-kjeden.

Trond Lykke i Bunnpris

DØDE TIRSDAG: Grunnleggeren av Bunnpris-kjeden, Trond Lykke, ble 74 år gammel.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Det var Adresseavisen som først fortalte om dødsfallet til Lykke som fikk påvist uhelbredelig kreft for ett år siden.

Han var femte generasjon av Lykke-familien som drev dagligvareforretning i Trondheim, men han var grunnleggeren av Bunnpris-kjeden.

– En forsiktig mann

Christian Lykke skal nå drive familieselskapet videre. Han sier til Adresseavisen at han mener Bunnpris kanskje ikke ville eksistert i dag uten farens forsiktighet.

– Vi har overlevd mye takket være ham. Han ville ikke ta stor risiko, og var for eksempel skeptisk til å ha mye gjeld.

Christian Lykke

SØNNEN: Christian Lykke er sønn av Trond Lykke og skal nå drive familieselskapet videre.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det kan hende at vi hadde tjent mer hvis vi hadde tatt større risiko, men ikke minst i disse dager er det flere som driver næringsvirksomhet som opplever at det ikke bare er solskinnsdager. Min far gjorde virksomheten i Lykke og Bunnpris godt i stand til å tåle regnværsdager, sier Christian Lykke til Adresseavisen.

Dansk konsul

Trond Lykke trådte inn i familieselskapet I.K. Lykke i 1968 og tok over som administrerende direktør i 1978. I 2005 overlot han ledelsen til sin sønn Christian Lykke, men fortsatte som deleier og medlem av styret.

Lykke var også i flere år dansk konsul i Trondheim. Han ble utnevnt til ridder av 1. klasse av Dannebrogordenen i 2013 og ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull i 2005 for sitt samfunnsengasjement.