Budsjettsmell for Rosenborg

Rosenborg Ballklub forventet å gå seks millioner i underskudd denne sesongen. Resultatet er langt verre.

Rosenborg feirer sølv

Sølv i Eliteserien gir gode inntekter, men likevel ender klubben med et solid underskudd.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tove Moe Dyrhaug

Tove Moe Dyrhaug bekrefter til NRK at Rosenborg får et større underskudd enn ventet.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Inntektssvikt på fire millioner og ekstraordinære kostnader på fem til sju millioner kroner er årsakene til at regnskapsprognosene viser at konsernet kommer til å tape langt mer enn budsjetterte seks millioner, skriver RBKweb.

Underskuddet kan ende på hele 17 millioner kroner denne sesongen.

Tove Moe Dyrhaug vil ikke uttale seg i brede ordlag om saken før den skal opp i styret, men bekrefter at klubben får et større underskudd enn ventet.

– Vi har solgt litt mindre billetter og har dårligere partnerinntekter. Vi har også ekstraordinære kostnader som har bidratt til underskuddet, sier Dyrhaug til NRK.

Dyr trenersparking

Ekstraordinære kostnader innebærer blant annet trenersparkingen av Per Joar Hansen og Bård Wiggen. Det har kostet klubben rundt tre millioner kroner.

RBKweb skriver også at billettsalget ser ut til å bli redusert fra 35 til 26 millioner. Fordi det var forventet lavere inntekter enn i fjor, er budsjettavviket bare på tre millioner.

Sponsorinntektene har økt fra 67 til 73 millioner, men blir likevel to millioner mindre enn forventet. Også TV-inntektene ser ut til å øke fra 20 til 21 millioner, men igjen svikter budsjettet med én million, sier nettstedet.

– Vi er fortsatt den klubben med absolutt størst inntekter i Norge. Det er mange utfordringer i norsk fotball, men vi er best stilt i Tippeligaen, poengterer Dyrhaug til RBKweb.

Balanse i 2015

Selv om klubben ender med et solid underskudd i år, har klubben som mål å ende i balanse neste sesong.

Dermed vil det kuttes flere steder i klubben neste sesong.

– 15. desember skal vi levere et budsjett til styret. Det er utfordringer, men vi har skjært ned over tid. De administrative kostnadene har allerede blitt kuttet gjennom året. Vi har dessuten sikret mye av partnerinntektene for 2015, kommenterer Dyrhaug, til RBKweb.

NRK har vært i kontakt med styreleder i Rosenborg Ivar Koteng, som ikke ønsker å kommentere saken. Han henviste til daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.