– Vi må spille med høy fart og stor intensitet

Rosenborg Ishockeyklubb møter Vålerenga Ishockey i sin første eliteseriekamp i kveld.

Rosenborg ishockey

Rosenborg ishockey er klar for sin første eliteseriekamp.

Foto: Bjørn Sture Aas / NRK

– Vi skal spille med selvtillitt og gjøre en god innsats. Vi spiller for å vinne, sier trener for Rosenborg Ishockeyklubb, Wayde Bucsis.

Han tror kveldens oppgjør mot Vålerenga vil bli tøft, men treneren har strategien klar:

– Det viktigste vil være å holde stor fart og høy intensitet. De har også en av de beste målvaktene i serien, det vil bli avgjørende å få mye folk foran keeperen, mener Bucsis.

Topp 4

Rosenborgtreneren tipper at Vålerenga kommer til å være blant de fire beste når sesongen er avsluttet, men hvis guttene hans spiller på sitt beste tror han sjansen for seier er til stede.

– Vi spiller alltid for å vinne. Selv om Vålerenga er sterk på papiret vet man ikke resultatet før kampen er spilt, sier Bucsis.

Skadepreget tropp

Rosenborg stiller i kveldens kamp uten Morten F. Nielsen og Joakim Erbe på grunn av skader. De to spillerne er viktige for laget, men dette gir muligheten for unge spillere til å prøve seg.

– Dette er noe klubben vår satser på. Det er viktig at unge, lokale spillere får sjansen til å vise seg fram. Jeg har stor tro på at de vil takle utfordringene i kveldens kamp, sier treneren.