Brukte 180.000 på psykologhjelp

Rock City i Namsos har betalt 180.000 kroner for at en psykolog skal gi gratis råd til artister over e-post.

Rock City i Namsos

Rock City i Namsos har betalt en lokal psykolog 180.000 kroner for å gi råd til norske artister.

Foto: Kjartan Trana

Åsmund Prytz

Daglig leder Åsmund Prytz sier Rock City nå vurderer avtalen med psykologen.

Foto: Rock City

Avtalen med Namsos-psykologen ble inngått 1. september 2011, og siden den gang har det kommet inn rundt 100 spørsmål. Det gir en stykkpris på nesten 2000 kroner per råd, skriver Dagens Næringsliv.

– Driver rådgiving

– Jeg driver rådgiving, ikke behandling. Det er utvilsomt et stort behov, og det er mange i underholdningsbransjen som ikke oppsøker hjelp selv. Jeg har sendt mange videre til lege eller psykolog. De fleste spørsmålene kommer om natten, og det sier en del om hvordan mange jobber, sier psykologen til avisa.

Daglig leder Åsmund Prytz i Rock City sier de nå vil revurdere avtalen når den går ut i slutten av februar.

– Viktig avtale

– Avtalen har vært viktig for Rock Citys tilbud til bransjen. Det er nettopp slike tilbud vi skal levere, men med den økonomiske situasjonen vi nå er oppe i, må vi enten ha inn flere partnere, eller finnen en annen finaniseringsmåte for å videreføre avtalen, sier Prytz til NRK.

Han understreker også at denne avtalen ikke har vært avgjørende for de økonomiske problemene Rock City sliter med.

I den siste tiden er det blitt kjent Rock City sliter veldig tungt økonomisk. De har en negativ egenkapital på rundt ti millioner kroner, etter et underskudd på minst sju millioner kroner i 2012. I tillegg har Rock City fått mye kritikk fordi det ikke ble det bransje- og ressurssenteret som statlige myndigheter mener de etterspurte og bestilte i sin tid.